Michael Regan/Getty Images
VELIKAN U DUGOVIMA

BARCELONA DUŽNA GOTOVO 100 MILIJUNA EURA ZA IGRAČA KOJEG SE POKUŠAVA RIJEŠITI Bio je najskuplje pojačanje u povijesti kluba...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2019. 17:24

Prema pisanjima španjolskih medija, Barcelona je objavila financijske detalje za 2018./2019. godinu, a isti pokazuju da je katalonski div drugim klubovima dužan čak 260.7 milijuna eura!

Većina spomenutog iznosa odnosi se na dugovanje Liverpoolu za Philippea Coutinha, Brazilca kojeg su u siječnju 2018. godine za 145 milijuna eura doveli iz engleskog velikana. Barcelona je, prema tvrdnjama uglednog AS-a, Redsima za ovog veznjaka dužna 94.6 milijuna. Da stvar bude smješnija, Coutinho na kraju uopće nije oduševio struku na Camp Nouu, a cijelu tu situaciju na kraju je iskoristio Niko Kovač koji ga je doveo na posudbu u svoj Bayern. Bavarci su Barceloni za jednu godinu Coutinhovih usluga platili 8 i pol milijuna eura, a u slučaju obostranog zadovoljstva moći će krenuti u pregovore za njegovo stalno preseljenje.

BILBAO, SPAIN - FEBRUARY 10: Philippe Coutinho of FC Barcelona in action during the La Liga match between Athletic Club and FC Barcelona at San Mames Stadium on February 10, 2019 in Bilbao, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Naglasimo i da dio medija javlja, kako se veći dio duga treba isplatiti trećoj strani koja je posudila novac za transfer, dok Redsi čekaju na još 'samo' pet milijuna eura. Navodno je Liverpool kod ugovaranja transfera inzistirao da odšteta bude plaćena unaprijed kako bi imali novac potreban za Virgila van Dijka i Alissona Beckera, ali i za poboljšanja pojedinih ugovora.

Podsjetimo, kada je Coutinho stigao u Barcelonu bio je to drugi najveći transfer u povijesti nogometa. Onaj Neymara u PSG i dalje je nedodirljiv (222 milijuna eura).

Od ostalih dugovanja, treba istaknuti da Barca ima neriješenih računa i s Bordeauxom za Malcoma. Za Brazilca kojeg su u međuvremenu prodali Zenitu, Katalonci su dužni 30.3 milijuna. Tu je još i 10.9 za Artura Vidala Bayernu, 31.4 Valenciji za Neta i 48.6 Ajaxu za Frenkieja de Jonga.

S druge strane, i Barceloni trebaju sjesti neki novci budući da još uvijek čekaju na 75.3 milijuna od prodaje svojih igrača. Tu se posebno ističe Everton koji je dužan 26 milijuna za trojac Yerry Mina, Lucas Digne i Andre Gomes.

Nogometaši Barcelone zaradili 92 milijuna eura bonusa

Nogometaši španjolskog velikana Barcelone prošle sezone zaradili su čak 92 milijuna eura bonusa.

Barcelona je prošle sezone osvojila španjolsko prvenstvo i Superkup. U Ligi prvak je ispala od Liverpoola u polufinalu, dok je u Kupu kralja u finalu izgubila od Valencije.

Barcelonini igrači su zaradili dva milijuna eura bonusa više od sezone ranije, te tri milijuna eura više nego 2015. kada su osvojili Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i kup.

Financijsko izvješće otkriva i kako je klub potrošio 541 milijuna eura na troškove osoblja u svim svojim sportskim timovima, pri čemu 311,9 milijuna eura na trenere i igrače prvog tima. (Hina)

Linker
24. travanj 2024 23:30