CROPIX
KORAK DO JOŠ JEDNOG SJAJNOG PODVIGA

BAŠ KAD SU SE NAVIJAČI PITALI GDJE JE NESTAO MODRI AS, DINAMOV HAKLER JE PRORADIO Gledajući dominaciju Plavih, ovakav Osijek do finala nije ni mogao

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. travanj 2019. 10:14

Dinamo je na korak od dvanaeste dvostruke krune, a jak je dojam da Osječani ne moraju živjeti s frustracijama jer ovakvi nisu ni mogli u finale. Nogomet nudi šansu da jedna lopta mijenja rezultat i da je Ejupi u negdašnjoj formi, možda bi u 85. minuti stavio na muke Dominika Livakovića, međutim to što su Bijelo-plavi bili u igri do 90. minute najviše ide na račun Modrih.

Nije nogometna hereza konstatirati da uz angažirano, dobro i ambiciozno izdanje Osijeka, Dinamo mora biti ispod razine svojih zagrebačkih europskih utakmica kao jedini način da u dvoboju na ispadanje imamo najvažnije - rezultatsku napetost do kraja.

Baš kad su krenula pitanja “gdje je nestao Bruno Petković”, maksimirski hakler razmontirao je Osijekovu obranu i servirao Daniju Olmu za gol. Iako je to bila 18. minuta, vjerojatno su svi na stadionu znali da se ovog utorka neće nagledati golova jer momčadi su bile postavljene u šahovski “vječni remi” i bez ekstra angažmana, a to u pravilu probijaju individualni potezi izvan sheme.

Modri su ležerno, kao momčad koju dolazak Osijeka nije nimalo impresionirao, odradili posao. Ni u jednom času nisu stisnuli gas do daske. Što nismo vidjeli više šansi i atraktivniji nogomet maslo je Bjeličine odluke da igra s dva defenzivna veznjaka, Šunjićem i Ademijem, i gotovo bez rizika, nedisponiranosti dvojca Hajrović - Stojanović te Osijekova nedostatka kreativne moći i napadačke kvalitete. Iako im je Dinamo davao prostora po svojoj desnoj strani. Dino Skender je s petoricom u obrani i trojicom u veznom redu kompletan Dinamo “stavio u kavez“, s te strane odradio dobar posao, ali kad je tako, uigrane kombinacije ili pojedinačna klasa pravi razliku. Malo je toga bilo, kao i kvalitetne igre, što pobjedniku nimalo ne treba smetati jer oni su se ove sezone naigrali, a sad je vrijeme samo još za berbu trofeja. Kad su već dominantni.

Linker
20. travanj 2024 05:29