BAYERN - RAJA C. 2-0

Bavarci osvojili naslov svjetskog prvaka, Mandžukić se upisao u povijest

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. prosinac 2013. 23:36

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva u marokanskom Marrakechu Bayern je pobijedio Raju Casablancu 2:0 i time zasjeo na vrh nogometnog svijeta!

Premda su Marokanci, koji su na turnir stigli s pozivnicom, u polufinalu šokirali Atletico Mineiro i plasirali se u finale, sinoć protiv europskog prvaka nisu imali šanse. Već u 7. minuti Dante je nakon udarca iz kuta s ruba peterca doveo Bavarce u vodstvo, a u 22. Thiago Alcantara riješio je sv dvojbe; Alaba je probio lijevi bok, ušao u šesnasterac i vratio loptu Španjolcu, koji je sa 15 metara pogodio posred gola za neuhvatljivih 2:0!

Naš napadač Mario Mandžukić utakmicu je započeo na klupi, no Josep Guardiola posalo ga je na teren u 76. minuti susreta. Mandžukić je ovim uspjehom Bavaraca postao prvi Hrvat koji se ovjenčao naslovom svjetskog klupskog prvaka, a ujedno je postao i prvi Hrvat koji je u jednoj godini osvojio pet trofeja. Inače, Bayern je ovime kompletirao uspješnu nisku: nakon osvajanja Lige prvaka, njemačkog prvenstva i Kupa te europskog Superkupa, u vitrine je stavio i elitni trofej svjetskog prvaka.

U dvoboju za 3. mjesto, Atletico Mineiro pobijedio je kineski Guangzhou Evergrande sa 3:2.

BAYERN – RAJA CASABLANCA 2:0

MARRAKECH Stadion Marrrakech. Gledatelj: 45.000. Sudac: Sandro Ricci (Brazil).

STRIJELCI: 1:0 – Dante (7), 2:0 – Thiago (22)

BAYERN (4-1-4-1) : Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Shaqiri (od 80. Götze), T. Kroos (od 60. Martinez), Thiago, Ribery – T. Müller (od 75. Mandžukić). TRENER: Pep Guardiola.

RAJA CASABLANCA (4-2-3-1): Askri – El Hachemi, Oulhaj, Benlamaalem, Karrouchi – Guehi, Erraki – Metouali, Chtibi (od 50. Mabide), Hafidi (od 88. Kachani) – Iajour (od 78. Soulaimani). TRENER: Faouzi Benzarti.

Linker
24. travanj 2024 04:15