NAPETA SITUACIJA

BiH uoči SP-a: Džeko zabija, Safet Sušić tražio suspenzije Pandže i Zukanovića!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 01. lipanj 2014. 17:26

Posljednjih dana bilo je i nekoliko neugodnih tema u taboru reprezentacije BiH, zbog javnih prozivki pokrenut je stegovni postupak protiv Ervina Zukanovića (Gent) i Borisa Pandže (Gornik Zabrze, prije Hajduk).

Prvi je prigovorio što nacionalna nogometna federacija nije ništa napravila da mu američko veleposlanstvo izda vizu, što ga je elimiralo s tamošnjih priprema i nastupa, a šefovi su mu toliko zamjerili da je izbrisan i s liste putnika na SP, kojima se trebao priključiti u Brazilu! Iz uistinu informiranih krugova doznajemo da je raspletu prilično kumovao i izbornik Safet Sušić, koji se, eto, riješio jedinog prekobrojnog i ne mora dvojiti između Anela Hadžića i svoga nećaka Tina-Svena.…

Izborniku Sušiću i predsjedniku Saveza Begiću još manje je sjela Pandžina optužba koju je iznio u SN da u redovima Zmajeva mjesta ipak ima za samo jednog Hrvata, u ovom slučaju Šunjića.

- Pandža je dao nekorektne izjave, a ja sam zatražio od Saveza da ga suspendira. On igra na poziciji stopera, a u ovom trenutku bi mogao biti tek peti-šesti izbor za tu poziciju i to je jedini razlog što nije pozvan. Bio je zaista nekorektan - izjavio je Sušić.

- Ne želim da me se shvati pogrešno, da sam nacionalist, jer nisam. Ali, još prije dva mjeseca dobio sam informaciju kako u Brazil može ići samo jedan Hrvat i izgleda da će tako biti. Toni Šunjić igra odlično i apsolutno zaslužuje igrati na SP-u, no zar nema još dobrih igrača među Hrvatima? Zašto na širem popisu nije nijedan igrač prvaka Zrinjskog i viceprvaka Širokog? Uvijek sam sebe smatrao poveznicom reprezentacije s Hrvatima iz Hercegovine, ali ne znam kakvu poruku njima šalje ovakav odnos prema hrvatskim igračima - kazao je Pandža prije nekoliko dana.

Linker
26. travanj 2024 14:27