Ivan Peric / CROPIX CROPIX
SLAVLJE OSIJEKA

BIJELO-PLAVI SLAVLJEM UPOTPUNILI SJAJAN DAN NAŠIH NAJJAČIH KLUBOVA Debitirao je povratnik u Osijekov dres, Kulešević dobio spoznaju o jačini kolektiva

Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. siječanj 2020. 19:13

OSIJEK - NURNBERG 2:0

Dama de Noche - Sportski centar. Gledatelja 50. Sudac: Jose Manuel Sarniento (Malaga).

Strijelci: 1:0 - Ndockyt (55), 2:0 - Špoljarić (62-11m)

OSIJEK: Malenica, Škorić, Šutalo, Majstorović, Šorša Kleinheisler, Jugović, Bočkaj, Grezda, Marić, Mance. Još su igrali: Ivušić, Lončar, Todoroski, Talys, Kamenar, Pilj, Silva, Ndockyt, Marin, Špoljarić, Magdić, Beljo. Trener: Ivica Kulešević.

NURNBERG: Mathenia, Mavropanos, Margreitter, Sorg, Handwerker, Geis, Erras, Kerk, Ishak, Frey, Schleusener. Još su igrali: Lukse, Zrelak, Dovedan. Trener: Jenas Keller.

Šesnaestoplasirana momčad njemačke druge lige unatoč činjenici o svom natjecateljskom statusu i razredu bila je jako ozbiljan protivnik Osijeku u njegovom drugom pripremnom susretu. Iako, Osijek je zasluženo pobijedio pogocima koje su njegovi igrači postigli u drugom poluvremenu i opet dokazao kako je na dobrom putu da natjecateljsku sezonu u proljeće dočeka spreman.

Trener Bijelo-plavih Ivica Kulešević je naspram one prve utakmice s mađarskim Puskas Akademijom kada su njegovi učenici izborili pobjedu rezultatom 2:1 u udarnoj momčadi načinio tek jednu izmjenu. Vratara Ivicu Ivušića zamijenio je ovaj puta Markom Malenicom. Sve ostalo bilo je kao protiv Mađara, pa i formacijski sustav 4-3-3 iako je u najavi bilo priče kako će on doživjeti određene promjene.

Početak igre je bio obostrano obazriv a onda se našoj momčadi ukazala prva prigoda. Bilo je to u devetoj minuti kada je Grezda ušao u kazneni prostor Njemaca pa s oko četrnaest metara uputio udarac koji je loptu odnio pokraj vrata. U 21. minuti je Bočkaj ubacio loptu nakon prekida igre, a Mance glavom pucao preko grede. Na scenu su tada stupili igrači Nurnberga. Prvo je Mavropanos u 27. minuti glavom uputio neprecizan udarac u izglednoj prigodi za pogodak. Minutu kasnije Ishak je pucao s više od dvadeset metara, ali Malenica je iz svog lijevog kuta loptu uspio skrenuti u korner. Potom je opet Mavropanos u 32. minuti još jednom pucao glavom ali i iznova bio neprecizan. Ni Handwerker nije bio bolje sreće samo s tom razlikom što je još jednom svoju mrežu netaknutom sačuvao Malenica. Njemci su imali više prigoda i napadačkih pokušaja u prvom poluvremenu iako je Osijek bio jako blizu vodstva u 41. minuti kada je Kleinheisler potegnuo u kontru, pretrčao više od trideset metara a onda je njegov udarac umjesto u mreži Mathenia završio na lijevoj vratnici.

Nastavak je opet počeo prigodom Geisa čiji je udarac bio lak plijen za vratara Ivušića koji je zamijenio Malenicu. Zanimljivo, od onih koji su prvo poluvrijeme počeli i odigrali na travnjaku je ostao samo Šutalo, a trener Kulešević je u igru uveo deset novih, drugih igrača. Njegov kolega s suprotne strane od prve minute drugog poluvremena u momčadi je imao samo jednu zamjenu. Vratar Mathenia je ostao u svlačionici i svoje mjesto prepustio Lukseu. A baš je pričuvni čuvar mreže njemačkog sastava bio krivac za Osijekovo povećanje vodstva.

U 62. minuti je nepropisno zaustavio Silvu u svom kaznenom prostoru zbog čega je dosuđen kazneni udarac kojeg je preciznim udarcem, poslavši loptu u donji desni kut, u novi pogodak Kuleševićeve momčadi pretvorio Josip Špoljarić. Dvije minute prije tog događaja trener Nurnberga je zamijenio i preostalih deset igrača koji su počeli utakmicu, pa se do kraja u stvari odvijalo nadmetanje pričuvnih momčadi aktera susreta. U tom su se Osječani bolje snašli, vidi se to i iz konačnog rezultata, a njihov je trener još jednom dobio spoznaju o kvaliteti koju ima u širini igračkog kadra.

Linker
19. travanj 2024 11:56