foto: Paul Gilham / Getty
POSLJEDNJE KOLO

BILIĆ U LOVU NA EUROPSKU LIGU Hrvat ispalio: 'Ako Manchester City izgubio 25:0, možemo biti i 4.'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. svibanj 2016. 15:35

Došli smo do posljednjeg kola 24. sezone Premier lige, ukupno 117. prvenstva najboljih engleskih momčadi. Ostalo je još nekoliko dvojbi, europskih ulaznica za podijeliti, a konačni rasplet saznat ćemo danas oko 18 sati po hrvatskom vremenu, jer svi dvoboji 38. dionice počinju u 16 sati. Bit će zanimljivo vidjeti i tko će zabiti 1000. pogodak u aktualnom prvenstvu, strijelci su mreže u dosadašnjih 370 utakmica zatresli 991 put.

Slaven Bilić i njegovi Čekićari u utorak su se spektakularnom pobjedom protiv Manchester Uniteda oprostili od svog Upton Parka. Danas West Ham na gostovanju u Stoke on Trentu ima priliku preseljenje na Olimpijski stadion proslaviti izborenom vizom za Europsku ligu. Bilićeva momčad trenutačno je šesta, na poziciji koja vodi u Europu.

- Teško ćemo do petog mjesta. Igra se zadnja utakmica sezone i situacija je ista za nekoliko klubova u nekoliko zemalja. U posljednjoj utakmici sve je moguće s obzirom na pritisak i druge okolnosti - rezimira Bilić.

Pobijedi li West Ham dolazi na 65 bodova i ispod šestog mjesta ne može pasti. Manchester United ima jedan, četvrtoplasirani Manchester City tri boda više. Teoretski Londončani još mogu u Ligu prvaka...

Redsi čekaju u prikrajku

- Ne smijemo se koncentrirati na druge, čak ni s jednim uhom. Moramo odraditi posao, koji će biti vrlo težak. Stoke bi pobjedom srušio svoj rekord po broju osvojenih bodova i jasno je da će to pokušati napraviti. Ako dobijemo bit ćemo sretni, definitivno. Osigurat ćemo šesto mjesto, možda i peto ako se Manchester United posklizne ili čak četvrto ukoliko Manchester City izgubi 25:0!

Bilić je malo pretjerao, Građani imaju bolju gol-razliku za ‘samo’ 15 golova, ali jasno je što je pjesnik htio reći. West Ham sljedeće sezone sigurno neće igrati u Ligi prvaka, štogod da se zbilo kod suparnika kojeg nije dobio u posljednjih pet ligaških obračuna.

Dosta je kombinacija, pa tako i sedmo mjesto može donijeti Europsku ligu ako Manchester United sljedeće subote u finalu FA kupa svlada Crystal Palace. No, Biliću na kraju odlične sezone sigurno nije do kockanja. Southampton ima dva boda manje, dočekuje upravo Palace i ako dobije, a Bilić u tome ne uspije, preskočit će Čekićare.

Iz prikrajka čeka Liverpool, koji ima tri boda manje od West Hama. Ukoliko Redsi ne osvoje Europsku ligu i završe bodovno izjednačeni s West Hamom na mjestu koje vodi u Europu, mogao bi se dogoditi čudesni rasplet. Gol-razlika im je vrlo slična (West Ham 64:49, Liverpool 62:49) i na kraju prvenstva mogla bi biti identična. U tom slučaju Liverpool i West Ham odigrali bi play-off utakmicu u kojoj bi nagrada bila Euroliga. Kakvih smo se sve ludosti nagledali ove sezone u Premier ligi, ništa ne treba unaprijed otpisati...

Linker
20. travanj 2024 03:06