Srdjan Vrancic / CROPIX
LAKO JE NJEMU PRIČATI

BIVŠI DINAMOVAC JE BAŠ SVE POGODIO JOŠ PRIJE UTAKMICE 'Hrvati - budite ponosni!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. lipanj 2016. 19:18

Bivši Dinamov Portugalac Tonel susret je gledao u Hrvatskoj. Na odmoru je u Zadru, zatekla ga je utakmica u hotelu. Naravno, nakon 120 minuta smješkao se i bio presretan, iako je priznao:

- U normalnim okolnostima Hrvatska ovu utakmicu pobjeđuje. Bila je bolja, imala više šansi. Međutim, to je nogomet, često donosi ovakve utakmice, pobjeđuje onaj tko zabije gol. Zabili su moji Portugalci i idu dalje - kazao je Tonel, koji je prvih 90 minuta gledao u hotelskom lobiju.

- Bila je odlična atmosfera, navijalo se, stvarno je sve bilo užitak. Onda su djeca morala na spavanje pa sam se preselio u sobu, tu sam i proslavio pobjedu. Moram reći, sretan sam, ali mi je jako žao Hrvatske. Nije zaslužila izgubiti i ispasti, igrali ste odličan nogomet, ovaj rezultat nije realan, međutim, kažem, tako je to u nogometu. Badelj je odigrao odličnu utakmicu, Vida isto, iako je mogao i zabiti gol. Šteta, baš šteta što smo dalje morali preko Hrvatske.

Inače, Tonel nam je još nakon onog remija s Islandom kazao da očekuje velike stvari od Quaresme, da bi on trebao biti igrač koji će uz Ronalda donijeti pobjede.

- Da, vidite, pogodio sam! Ma, on je opasan igrač kad uđe s klupe, možda i bolji nego kad igra od prve minute. To je pokazao i ovaj put, našao se na pravom mjestu, zabio gol.

Ronalda nije bilo u pravoj šansi do tog trenutka.

- Da, nije imao svoju najbolju večer, Hrvatska ga je dobro limitirala. Ali, to je on, bio je tamo gdje treba, nije zabio, ali jest Quaresma. Njih dvojica i Nani, taj trojac kad je na terenu, onda je to opasnost za sve obrane svijeta. Vidjeli ste zašto.

Tonel je sad veliki optimist, čak i za najviši vrh.

- Apsolutno! Pobjednik ovog susreta najveći je favorit za naslov. Sad Portugal može do kraja, zbog ždrijeba, ali ne samo zbog toga, nego i zbog samopouzdanja i uzleta koje će dati ova pobjeda.

Na kraju je rekao, još jednom podvukao.

- Možda je rezultat nezaslužen, Hrvati su bili bolji, opasniji, imali više šansi. Nije to u prvom dijelu bila lijepa utakmica, očekivao sam više. ‘Ajde, kasnije se malo otvorilo pa smo vidjeli dosta uzbuđenja. Moji su čekali taj kontranapad, dočekali su ga u najvažnijem trenutku. Ali, mogu samo poručiti mojim brojnim hrvatskim prijateljima i bivšim suigračima: “Podignite glave, možete biti ponosni.” Znam da im to malo znači u ovom trenutku, međutim, moraju dalje, ne smiju potonuti, imaju sjajnu reprezentaciju.

Linker
19. travanj 2024 07:46