FOTO: Fight Site
MALO POZNATI DETALJ

BIVŠI DINAMOVAC KOJI SE OKUŠAO I U KAVEZU OTKRIO KOJI GA JE ČOVJEK NAJVIŠE IZMLATIO 'Jednom me tako odnio da mi je zglob tri mjeseca bio kao jabuka'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2019. 15:08

Bivši nogometaš Dinama Miroslav Slepička otkrio je za Sportske novosti neke detalje vezane uz utakmicu između Viktorije Plzen i Dinama u osmini finala Europske lige, ali također je poznato da je Slepička, nakon što je prvi put odlučio završiti karijeru, krenuo u fighterske vode. Odradio je jednu borbu u MMA-u i - vratio se nogometu

- Imao sam jednu borbu i dobio sam. Sad sam kao Mayweather, nemam poraza, ha-ha. Dobio sam u prvoj rundi, “ubio” sam ga u prvoj rundi, rukama. Ali, to je bilo to, nisam želio dalje, nemam niti toliko novaca da to sve sam financiram na nekoj ozbiljnoj razini. A i naporno mi je bilo ići na dijetu, stalno sam bio u sauni, pa na dehidraciji, morao sam u nekoliko dana skinuti 10 kila. Htio sam to probati, ostvario sam želju, ali vratio sam se nogometu.

Znači, više je batina dobio u nogometu nego u ringu?

- Apsolutno! A tko me u HNL-u najviše tukao? Znam, Ademi! Dok je još igrao u Šibeniku, bio je tada klinac, ali išao je kao avion. Uklizao mi je jako i odnio zglob, tri mjeseca mi je bio kao jabuka. Poslije smo igrali zajedno u Dinamu. Pozdravite ga, recite mu da i dalje pamtim to uklizavanje, ha-ha.

Kada je u pitanju sama utakmica između Dinama i Viktorije Plzen, Slepička kaže:

- Nedvojbeno, to što ne igra Krmenčik najveći je hendikep. Stigla je zamjena, taj Francuz Beauguel, ali nije to prava alternativa. Spor je momak, kao ja, ha-ha. Zna zabiti gol, ali nije baš klasa, ne radi puno za momčad. Čak se ne bih čudio da zaigra u napadu Chory, visoki napadač, ima dva metra, pa da ga s krila i bokova hrane visokim loptama. To bi moglo biti Viktorijino glavno oružje.

Screenshot

Tu je i taj Kayamba, on će prijetiti s desnog krila?

- Nije me ni on fascinirao, samo je brz, ništa drugo. Meni je Šitum puno bolji igrač od njega, recimo. Prije pola godine je taj Kayamba igrao drugu ligu, ne znam je li klasa za Europsku ligu i ovakvu utakmicu. Neće on biti problem. Mogao bi na tom krilu zaigrati Petržela, iskusan momak, njemu je Vrba vjerovao čitavo vrijeme u Europi, ne vidim zašto bi to mijenjao. On na desnom krilu, Kovarik na lijevom krilu i bekovi Havel i Limbersky, koji vole ići visoko, sudjelovati u napadu, rade pritisak na obranu. I jaka karika - Patrik Hrošovsky. Zadnji vezni, kojega je ove zime tražio West Ham, nije ga Viktoria pustila za tri, četiri milijuna. A koliko se sjećam lani se i on spominjao u kontekstu Dinama, pisali su tako ovdašnji mediji. Uglavnom, to su najjače karike, najveće Viktorijine opasnosti.

Linker
18. travanj 2024 22:40