Admir Buljubasic / CROPIX
DOBIO PO DŽEPU

BIVŠI DINAMOVAC SAZNAO KAZNU ZA INCIDENT Općinski sud u Zagrebu donio nepravomoćnu presudu u 'slučaju Luisa Ibaneza'

Piše: Matej KalemObjavljeno: 02. ožujak 2017. 16:02

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama i beogradske Crvene zvezde, te aktualni član Trabzonspora Luis Ibanez, kažnjen je nepravomoćno sa 40.000 kuna jer je 10. svibnja 2012. u noćnom klubu Faces u Zagrebu pogodio bivšeg boksača Andreja Rennerta bocom u glavu, slomivši mu čeonu kost. Sve je počelo u WC-u gdje je ga je Rennert pozdravio, te pitao zašto ne pozdravlja navijače i plaća li ga Mamić za takvo ponašanje, na što je Ibanez mrzovoljno odgovorio na način da što njega briga kako ga Mamić plaća. Igrači Dinama tog dana su slavili osvajanje Kupa.

- Andrej ga je u šali pitao je li sada piju i hvataju cure, na što je Ibanez odgovorio da gdje je to on njega vidio i da idu van to riješiti rekavši mu “misliš da se ja tebe bojim? Nisam ja neki Hrvat”. Ibanez je bio uzrujan, tresao se od bijesa, a nama je bilo smiješno da netko poznat zove Andreja na tučnjavu, a Ibanez je nizak. Njega je naš smijeh razbijesnio, pa je zamahnuo rukom, a nakon toga otrčao je do šanka, uzeo bocu i bacio na Andreja - rekao je njegov prijatelj na zagrebačkom Općinskom sudu.

Od udarca bocom u glavu Rennert je pao u nesvijest, a od posljedica udarca je operiran i ugrađena mu je titanska pločica u glavi.

Ibanez nije mogao doći na sud zbog priprema u Turskoj, ali u njegovoj izjavi stoji da mu je oštećeni u WC-u govorio da nisu nikakvi nogometaši, tko je Mamić, da ne igraju nogomet...

- To nije istina. Počeo me vrijeđati, nije me pustio van, a onda me je udario bocom u lijevu sljepoočnicu što me je ošamutilo. Da bih se obranio, posegnuo sam za bocom koju sam bacio na njega, a ne znam je li ga pogodila ili ne - kazao je Ibanez.

Sud je na kraju procijenio da je oštećeni navijač svojim ponašanjem, te komentarom o cuganju i hvatanju cura provocirao Ibaneza, koji je na kraju neprimjereno reagirao i pogodio ga bocom u glavu, te u konačnici mora platiti oštećenom 40.000 kuna naknade i kamate, ako presuda postane pravomoćna.

Linker
16. travanj 2024 05:02