Goran Mehkek / CROPIX
PIŠE SLOBODNA DALMACIJA

BIZARNOST GODINE STIŽE IZ TROGIRA Mladiću iz Kaštela zabranili igrati jer - navija za Dinamo!? Evo što je on rekao: 'Osjećam se tužno i razočarano...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. prosinac 2018. 13:17

Ne smiješ igrati - jer navijaš za Dinamo. Bizaran je to razlog Kluba navijača Torcide Trogir, organizatora XIV. Memorijalnog malonogometnog turnira Pere Beršan - Jeva, piše Slobodna Dalmacija. Na svojoj koži to je osjetio 17-ogodišnji vratar futsal kluba Bonito iz Kaštela. Nakon što je Bonito u petak pobjedom osigurao prolaz u četvrtfinale tog turnira, u subotu ih je čekala utakmica za polufinale protiv Putne, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, uoči utakmice organizatori su im navodno javili da njihov vratar više nema pravo nastupa. Kad su predstavnici kluba tražili obrazloženje, odgovor koji su dobili bio je krajnje nevjerojatan - jer navija za Dinamo, piše Slobodna.

Potom su iz Bonita zatražili uvid u pravilnik natjecanja, na što su dobili još jedan neočekivan odgovor da toga nema u pravilniku, već da je riječ o nepisanom pravilu. Da apsurd bude veći, isti igrač uredno je nastupio u prve dvije utakmice, ali za treću za njega nije bilo ''mjesta'' jer kako organizatori kažu prije ''nisu znali''.

I dok je momčad mogla dalje nastupati, iako je dvije utakmice prekršila tzv nepisano pravilo, sporni igrač morao je preseliti na tribine. No, ni tu nije bio kraj. Naime, na tribini je dobio verbalne prijetnje, pa je bio primoran napustiti dvoranu.

Igrači Bonita odlučili su započeti utakmicu, ali su nakon početnog sučevog zvižduka protestno bespomično stajali na terenu, te nakon jedne minute, pruživši ruku protivnicima, otišli u svlačionicu.

- Osjećam se tužno i razočarano zbog svega ovoga. Ne mogu vjerovati da se na jednom turniru memorijalnog karaktera osuđuje nekoga zbog kluba za koji navija - rekao je sedamnaestogodišnjak koji je iz straha želio ostati anoniman.

- Dugo sam se radovao ovom turniru, i žao mi je da se nekog diskriminira zbog drugačijeg mišljenja, kojeg ni u jednom trenutku nisam isticao, a kamo li provocirao. Jednostavno navijam za Dinamo, i ne vidim što bi to drugima predstavljalo problem.

Iako nije riječ o turniru velikog igračkog, momčadskog i organizacijskog kapaciteta, doista je bizarno da se na bilo kakvom memorijalnom turniru umjesto promicanja sporta u prvi plan stavi nešto što je - najblaže rečeno - nesportsko.

Priopćenje GNK Dinamo

GNK Dinamo najoštrije osuđuje zabranu nastupa na malonogometnom turniru u Trogiru igraču koji se deklarirao kao navijač našeg kluba.

Pogotovo su nam neshvatljive fizičke prijetnje koje je maloljetni mladić doživio nakon što je organizatorima potvrdio da je navijač Dinama.

GNK Dinamo je kontaktirao mladića koji iz razumljivih razloga želi ostati anoniman te ga pozvao da bude gost našeg kluba na utakmici s Viktorijom Plzen 21. veljače u Maksimiru.

Duboko se nadamo kako je ovo tek izolirani incident manje skupine te da će javna osuda spriječiti takve i slične stvari u budućnosti.

Linker
02. svibanj 2024 00:06