Francois Nel Getty Images
NASTAVLJA SE, ALI...

BJELORUSIJA, TADŽIKISTAN, NIKARAGVA I BURUNDI DOBIT ĆE DRUŠTVO! Nastavlja se nogomet u zemlji bez zaraženih, a zakonski je kažnjivo i pričati o virusu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2020. 17:18

Razmišlja se, doduše još uvijek potiho o tome kad bi se koja nogometna liga u Europi mogla vratiti na scenu. Talijani, Englezi, Nijemci, oni još i vjerojatno najranije trebali bi zaigrati u svibnju. Netko sredinom, netko krajem, tada se povratku na terene nadaju i u Hrvatskoj.

Međutim, jedna se liga nastavlja već nadolazećeg vikend. Ne radi se o niti jednoj europskoj, već o onoj iz - Turkmenistana. Tamo je natjecanje prekinuto prije mjesec dana, a nastavit će se utakmicama 4. kola.

Turkmenistan je jedna od rijetkih zemalja u svijetu u kojoj baš nitko nije zaražen koronavirusom, a zakonski je kažnjivo bilo kakvo spominjanje te bolesti. Ta je islamska zemlja 1991. godine proglasila neovisnost od Sovjetskog saveza, a na snazi je predsjednički sustav.

Ta će se zemlja tako priključiti Bjelorusiji, Tadžikistanu, Nikaragvi i Burundiju na malenoj, ali slatkoj listi država u kojima će se nogomet igrati i dalje, bez obzira na pandemiju.

Linker
20. travanj 2024 00:10