Former Brazilian soccer captain Carlos Alberto Torres holds the 2014 FIFA World Cup Brazil trophy during its unveiling ceremony at a Soccerex event at Copacabana beach in Rio de Janeiro, November 21, 2010. REUTERS/Bruno Domingos/File Photo - RTX2QDX5
Bruno Domingos / REUTERS

OTIŠAO JE 'CAPITA'

BRAZIL JE ZAVIJEN U CRNO, UMRO JE JEDAN OD NAJVEĆIH CARIOCA SVIH VREMENA On je bio kapetan Peleu i najboljoj generaciji Brazila svih vremena

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 25.10.2016. u 18:36

 • Kapetan brazilske nogometne reprezentacije koja je 1970. godine osvojila naslov svjetskog prvaka Carlos Alberto Torres preminuo je u utorak od srčanog udara u 72. godini, objavila je televizijska postaja Sportv u kojoj je radio kao savjetnik.

  Brazilska reprezentacija iz Meksika 1970. u kojoj su igrali Pele, Tostao, Jairzinho i Rivelino, smatra se jednom od najtalentiranijih momčadi svih vremena.

  Carlos Alberto, poznato pod nadimkom "Capita", igrao je na poziciji desnog braniča, a tijekom karijere je postigao osam pogodaka za reprezentaciju od kojih jednoga u finalu SP-a u 4-1 pobjedi protiv Italije.

   

  Osim u reprezentaciji, Carlos Alberto je bio dugogodišnji Peleov suigrač i u klubovima, zajedno su igrali za Santos (1966-1974) i New York Cosmos (1977-1980).

  Gofine 1998. Carlos Alberto izabran je u najbolju 11-oricu 20. stoljeća u izboru FIFA-e.

  Nakon završetka igračke karijere Carlos Alberto se bavio i trenerskim poslom, te je s Flamengom osvojio naslov prvaka Brazila.

   

  Iz drugih medija