Alessandro Garofalo / REUTERS
SPORAN STATUS

'BUDEM LI IGRAO, DOĆI ĆE POZIV U REPREZENTACIJU' Govorio je Pašalić koji je skupio 1218 minuta, zabio dva gola i upisao asistenciju, ali, poziva nema

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. ožujak 2017. 09:19

Kad smo nedavno radili intervju s Mariom Pašalićem, kazao je:

- Doći će poziv u reprezentaciju, budem li igrao u klubu. Ne volim se nametati preko medija, nisam nikad pa neću ni sad. Jedino mjerilo za poziv u reprezentaciju su svakako teren i klupski dres.

U tekućoj sezoni odigrao je 17 utakmica u Serie A, u njima 1218 minuta, zabio dva gola, dodao jednu asistenciju, nastupio je u Kupu Italije i Superkupu, gdje je bio junak jer njegov pogodak s bijele točke donio je trijumf nad Juventusom.

Sve to od 30. listopada 2016. godine kad je krenuo s nastupima nakon duge stanke zbog ozljede. U 13 od tih 17 susreta na travnjaku je boravio 70 ili više minuta, gotovo je redoviti starter, tako i u nedavnom derbiju sa Starom damom.

Redovito se javljao

No, Pašalić, iako ima jako dobar status u velikom Milanu, koji ne živi slavne dane kao negda, ali bori se za Europu, a Juventus ga je dobio tek sudačkim poklonom, u nacionalnu vrstu nije pozvan. Prilikom objave popisa u petak HNS ga je naveo među pretpozivima, a razgovarajući s njemu bliskim ljudima doznali smo da oni za pretpoziv nisu znali, niti iz Milana, niti iz HNS-a nisu dobili obavijest o tome. Pašalić nije iskazao specijalan šok niti neko ekstra veliko razočaranje, iako na svaki novinarski upit odgovara kako je jasno da bi jako volio igrati za Hrvatsku. Uostalom, bio je kapetan U-21 reprezentacije i, za razliku od nekih, redovito se odazivao Nenadu Gračanu. Osim kad je zaista bio ozlijeđen.

U subotu navečer ima utakmicu protiv Genoe, za nedjelju je kupio avionsku kartu za Split, u svojem gradu boravit će do srijede kad se vraća u Milan i već će poslijepodne biti na treningu u Milanellu. Tako se dogovorio s Crveno-crnima, koji su mu dali kratak predah.

Mario Pašalić je izuzetan profesionalac, odgovoran i pošten sportaš, ali ujedno i čvrsto na zemlji. Kad ga se pita o nacionalnoj vrsti pazi na svaku riječ, da ne bi ispalo kako ima makar i u primisli namjeru raditi pritisak na izbornika preko novinara.

Štoviše, jednom se naljutio na SN kad smo istaknuli da je odlične igre iz Milana spreman ponoviti i u reprezentaciji.

Alessandro Garofalo / REUTERS

Velik potencijal

Međutim, to što on ima strpljenja ne znači da za njega nije došlo vrijeme. Ne za prvih 11, ali za popis, na kojem ne mora biti 23 igrača, može 25, apsolutno jest. Pa i u 23, zašto ne? Zbog svega što je već odigrao za Monaco i Milan i zbog potencijala koji ima.

Čačić ga ovaj put nije stavio na listu, neće biti u ponedjeljak na okupljanju u Asu, posjeo ga je u čekaonicu, reda radi, ako mu se previše igrača nakon Ukrajine bude požalilo na ozljede da ga eventualno aktivira za put u Tallinn.

Mario Pašalić već danas je klupskom nogometu na razini koja je za stepenicu iznad statusa kakav ovog časa ima u reprezentaciji!

Linker
24. travanj 2024 14:02