REUTERS
NOVA BUDUĆNOST NA MAKSIMIRU

ČAK TRI DINAMOVA DRAGULJA ODUŠEVILA SVJETSKOG VELIKANA Nakon jednog gledanja tvrdi: 'Brojevi 7, 8 i 10 su odlični, ti će momci napraviti karijere!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. travanj 2019. 17:07

Mlada momčad Dinama na tužan je način završila svoju priču u Ligi prvaka ovoga tjedna. Imali su sve, ali su na kraju sve prosuli. Međutim, dečki Igora Jovićevića bili su sjajni do pred kraj utakmice. Oduševili su ove sezone, a isto tako, bez obzira na poraz od Chelseaja, oduševili su one koji su ih gledali u Londonu.

Ogled četvrtfinala Lige prvaka gledao je naš poznati bivši nogometaš Mario Stanić, a također je plave dečke došao pogledati i pozdraviti hrvatski reprezentativac, igrač Chelseaja Mateo Kovačić. Osim njih, na tribinama su bili Gianfranco Zola, bivši igrač i pomoćni trener kluba sa Stamford Bridgea, te legendarni kapetan John Terry.

Na druženju velikih nogometnih imena nakon utakmice Gianfranco Zola je kazao...

- Brojevi 7, 8 i 10 su odlični igrači, ti će momci napraviti veliku karijeru!

Zagreb, 020219.
Maksimir
Nogometna utakmica 1.HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes.
Na fotografiji: Marin Antonio.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Tko se “skriva” iza tih brojeva u mladoj Dinamovoj momčadi? Broj 7 je bio Antonio Marin, broj 8 Marko Gjira, a broj 10 - Edin Julardžija! Eto, veliki Gianfranco Zola je prepoznao talent Dinamova trojca i predvidio mu sjajne nogometne dane. Antonio Marin i Marko Gjira već su igrali za prvu momčad Dinama, bili su i na pripremama Bjeličine momčadi.

Zagreb, 181016.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec Kacijan.
UEFA YOUTH LEAGUE, juniori,  utakmica GNK Dinamo Zagreb  - Sevilla FC.
Na fotografiji: Javier Perez, Marko Gjira.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Marin je vrhunski krilni napadač, za njega je Dinamo već odbio 10 milijuna eura. Marko Gjira je momak u velikom naletu, “pit bull” vezne linije, defenzivni vezni koji napreduje iz dana u dan, on će uskoro sigurno postati važno ime u Maksimiru.

Za Marina i Gjiru već se zna, a novo ime za one koji pozorno ne prate razvoj Dinamovih velikih talenta je mladi 18-godišnji Julardžija. Radi se o plemenitom veznjaku, momku koji plijeni vrhunskim potezima, koji zna stvoriti višak, ponuditi sjajan pas, koji osjeća igru, pravi je španer.

Gianfranco Zola odmah prepoznao te bogomdane modre talente, a to je još jedan dokaz kakvi dragulji se razvijaju u Dinamovoj školi i koji su već sad u bilježnicama velikih europskih klubova.

Linker
17. travanj 2024 10:31