Lucas Hernandez
 REUTERS/Hannibal Hanschke
OSTALI U ČUDU

ČELNI ČOVJEK BAYERNA POLUDIO NA FRANCUZE! ZA KLUB NE IGRA, ALI JE POZVAN U REPREZENTACIJU 'Ovo nas je iznenadilo, iritiran sam njihovim ponašanjem!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2019. 12:40

Čelni čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je izrazio nezadovoljstvo Francuskim nogometnim savezom, koji je pozvao ozlijeđenog Lucasa Hernandeza u reprezentaciju za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Euro.

Hernandez zbog ozljede nije igrao u posljednje dvije utakmice, ali ga je Deschamps unatoč tome uvrstio u momčad. Po FIFA-inim pravilima klubovi nemaju pravo zadržati igrača ako ga reprezentacija pozove u službenom terminu, što je izazvalo velike glavobolje u stožeru Bayerna.

- Iritiran sam ponašanjem Francuskog saveza. Volio bih ukazati na činjenicu da Lucas Hernandez nije mogao igrati u Ligi prvaka protiv Tottenhama, kao ni protiv Hoffenheima u subotu. U izjavi koju je izbornik Didier Deschamps dao piše da Hernandez treba biti spreman igrati i s jednom nogom, što nas je stvarno iznenadilo - komentirao je Rummenigge.

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v FC Cologne - Allianz Arena, Munich, Germany - September 21, 2019  Bayern Munich's Lucas Hernandez during the match      REUTERS/Michael Dalder  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Michael Dalder
Lucas Hernandez

Uključio se u ovaj slučaj i Niko Kovač, koji tvrdi da Bayern ima dužnost štititi svoje igrače u ovakvim situacijama.

Linker
19. travanj 2024 11:42