Vlado Kos / Hanza Media
ŠTETA ŠTO NIJE TIRANIN

ĆIRO O PROSINEČKOM NA KLUPI REPREZENTACIJE BIH 'Imat će jedan veliki problem! Ali ja znam - i oni koji su bili protiv njega, bit će za njega!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. siječanj 2018. 15:26

Dolazak Roberta Prosinečkog na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine prokomentirao je za SN i bivši izbornik Hrvatske i BiH, Ćiro Blažević.

Ćiro najbolje zna kako je biti izbornik BiH.

- Prosinečki je izuzetno nadaren trener. Drugo, ekstremno je inteligentan, prilagođava se svakoj situaciji na najsvrsishodniji način, gotovo sam uvjeren jer on je bio moj favorit, da će dati svu satisfakciju bosanskohercegovačkoj publici. Zato što je znalac, psiholog i hvala Bogu raspolaže koncentratom talenta u reprezentaciji koji će znati iskoristiti - kazao nam je Ćiro pa na upit je li lako i ugodno ili teško i zahtjevno biti izbornik BiH, odgovorio:

- Sve ovisi hoće li oni prepoznati da si ti taj. Publika se nikad ili gotovo nikad ne vara, ona će vrlo brzo shvatiti da je Prosinečki pravi izbornik. Kad me već pitate, mogu reći da je to jedna od najboljih publika, čak fanatična, kao takva je vrlo delikatna, ali Prosinečki će sigurno uspjeti, u to sam uvjeren.

Prema onome što smo mogli pročitati, mediji su bili više skloni Amaru Osimu, no sad kad je Žuti izabran, mislite da će dobiti podršku ili bi mogao imati opoziciju?

- Čujte, to je problem, ali poznavajući Prosinečkog, i oni koji su bili protiv njega, bit će za njega. Čim napravi rezultate koje očekujem.

Prvo je Liga nacija, potom slijede kvalifikacije za Euro, sa 24 reprezentacije, je li to ta šansa da BiH ode na Euro?

- To što iz svake skupine na Euro sigurno idu dvije reprezentacije, a i trećeplasirani imaju šanse, olakotna je okolnost i mislim da će Prosinečki uspjeti, to je najvažnije. Jer tko može ne prihvatiti Prosinečkog? On je, uz Bilića napravio velike rezultate, to vrijedi i za Azerbajdžan gdje je zadnje radio, a ja znam pouzdano da je jako nadaren, da zna prepoznati nogometaša od igrača, sposoban je napraviti tu razliku. Budući da je talentiran komponirat će uvijek najbolju ekipu i vjerujem da može nadahnuti momčad, on nije tiranin nego pedagog. Mudar i korektan. Iako, šteta što nije tiranin jer tirani u nogometu najbolje uspijevaju.

Linker
16. travanj 2024 08:31