Ian Walton / Getty Images
SUKOB VELIKIH TRENERA

CONTEU JE VEĆ PUNA KAPA MOURINHOVIH PODMUKLIH PROVOKACIJA 'Ma, daj me više ostavi na miru! Bilo bi ti puno pametnije da...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 21. listopad 2017. 16:34

Kad je Jose Mourinho u pitanju nikad nije dosadno, uvijek se oko Portugalca nešto zanimljivo događa. Special One, kako glasi njegov poznati nadimak kojeg si je sam nadjenuo, nerijetko je u Premiershipu znao otvarati frontove s trenerima ostalih klubova.

Primjera je mnogo, a najpoznatiji je zacijelo onaj s Arsenom Wengerom. Njih dvojica se jednostavno ne podnose, a za Mourinha se zna da Francuza ne može smisliti. Rob Beasley, novinar koji prati Mourinhovu karijeru od samih početaka, napisao je knjigu “Up Close and Personal”. U knjizi se nalaze mnogi sukobi spomenutog dvojca, a posebno se ističe dio gdje Mourinho tvrdi da će jednog dana Wengera naći negdje vani i razbiti mu facu. Vjerojatno Mourinho i Wenger nikad neće zakopati ratne sjekira, a Portugalac je po dolasku na Old Trafford odlučio otvoriti još jedan front. Na njegovoj meti je Antonio Conte...

Prvi put su se sukobili u ožujku ove godine na utakmici FA kupa kad je Mourinho loptom gađao Talijana, ali ga je zamalo promašio. Kasnije su tijekom utakmice navijači Chelseaja provocirali Mourinha vrijeđajući ga, na što je Portugalac odgovorio pokazavši tri prsta. Aludirao je na broj naslova prvaka Engleske koje je donio Chelseaju kada je bio njegov menadžer. No, nisu navijači stali na tome, pa su se čuli povici “Judo, judo”.


Jose Mourinho vs Antonio Conte FIGHT - Chelsea...

Ipak, na konferenciji za novinare Mourinho je opet poentirao...

- Mogu me nazivati kako god žele, ali dok ne dođe trener koji će s Chelseajem osvojiti četiri naslova prvaka Engleske, ja sam i dalje broj 1 ovog kluba. Juda je i dalje broj 1 - istaknuo je tada Mourinho.

Samo plaču

U srijedu poslije utakmica Lige prvaka ispisano je novo poglavlje sukoba između ovog dvojca. Naime, Jose Mourinho je optužio ‘neke’ trenere u Premieshipu kako konstantno plaču i kukaju zbog ozljeda igrača, dok on, koji prolazi kroz isto, šuti i radi...

- Ostali menadžeri samo kukaju, samo plaču, to je valjda jedino što znaju, pa nisu samo njim ozlijeđeni igrači. Međutim, ja nisam takav, ja ne plačem - jasan je bio Mourinho, koji trenutačno ima najviše ozlijeđenih igrača (7) u Engleskoj, tri više nego Chelsea.

Iako nije izričito rekao da cilja Contea, svima je bilo jasno da je ovo bila poruka strategu Bluesa, koji često spominje izostanke u svojoj momčadi, a na njegovu poruku nogometni svijet nije trebao dugo čekati.

- Mislite li da je ovo bilo upućeno meni? - ljutito je Talijan pitao novinare, pa dodao:

- Ako je zbilja govorio o meni, onda smatram da mu je pametnije da se koncentrira na svoju momčad i njezine igre, ostale neka pusti na miru. Mislim da Mourinho uvijek želi znati što se događa u Chelseaju, valjda je nostalgičan - rekao je Conte.

Jose Mourinho još uvijek nije odgovorio na ovu izjavu Talijana, ali ne vjerujemo da će ostati dužan po tom pitanju, ovaj sukob vjerojatno će dobiti nastavak...

Linker
19. travanj 2024 09:52