Getty Images / Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
ZLATNI DEČKO

ČOVJEK ZBOG KOJEG SE RAKITIĆA SELI IZ BARCELONE, ALI VATRENI SE NEĆE SAMO TAKO PREDATI 'Poštujem Ivana, on je veliki igrač'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 23. srpanj 2019. 14:31

Frenkie de Jong, 22-godišnji vezni igrač kupljen za 75 milijuna eura iz Ajaxa, trebao bi debitirati za Barcelonu protiv Chelseaja. Također i napadač Antoine Griezmann doveden iz Atletica, te vratar Neto kupljen od Valencije. Mediji su nagađali kako bi De Jong mogao zauzeti Rakitićevo mjesto, nakon čega je hrvatski nogometaš odbacio te špekulacije kao neutemeljene poručivši kako je njegovo mjesto već ‘zauzeto’. De Jong je, pak, bio rekao kako su mu u Barceloni rekli da ga namjeravaju koristiti na tri različita mjesta u veznom redu.

Nakon početnih treninga u Barceloni, gdje su se Rakitić i De Jong fotografirali zajedno, novine Mundo Deportivo intervjuirale su De Jonga.

- Rakitić i ja smo razgovarali o puno stvari, no ne i o tome. Smatram ga velikim igračem, te ga izuzetno poštujem. Puno toga je dao klubu, te učinio velike stvari tijekom karijere. On mi je primjer. Neću reći da sam došao kako bih igrao na njegovoj poziciji, meni je svejedno o kojoj se poziciji radi, ono što ja želim jest igrati, a doista mi je svejedno na kojem mjestu - izjavio je De Jong, koji je ovaj mjesec napunio 22 godine.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

- Mislim da me Barca dovela jer vjeruje da sam dobar igrač, ali ne da bi me čitavu sezonu držali na klupi ili čitavu sezonu na terenu. Njihovo je stajalište da sam sposoban igrati, no vidjet ćemo. Ja se nadam da ću igrati puno, pomoći ekipi i sudjelovati u maksimalnom broju utakmica - dodao je. Valverde mu je rekao kako od njega očekuje što i od ostalih igrača, no nije mu specificirao gdje će točno igrati.

- Ne, o tome nismo razgovarali. No, ako mene pitate, mogu igrati na bilo kojem mjestu na sredini terena. Trener mi je još uvijek nije rekao na kojem točno mjestu bih trebao igrati - izjavio je. Rekao je još kako su ga svi lijepo primili, da mu je teško izdvojiti jednog igrača, no onda je rekao kako ga je Busquets najviše podržao.

Linker
26. travanj 2024 05:13