REUTERS
RUDNIK ZLATA

CRISTIANO RONALDO ILI DRUGIM RIJEČIMA - TVORNICA NOVCA Cifre od kojih boli glava: Od dolaska Portugalca Juventus je zaradio zastrušujući iznos

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2019. 13:18

Iako se nakon ispadanja Juventusa iz Lige prvaka pričalo da bi Cristiano Ronaldo mogao napustiti redove 'stare dame', sam Portugalac demantirao je glasine, ali u Torinu se i dalje vode polemike oko toga da li se u klubu ipak previše oslanjanju na njega.

Neki govore kako su uoči sezone postojala nerealna očekivanja da Ronaldo sam donese Juveu Ligi prvaka, a sada su se pojavile priče da je čitavi transfer koji je iznosio oko 117 milijuna eura bio neisplativ.

Ipak, podaci govore sasvim drugačije. Iako nije još gotova sezona, Juventus je prihode od stadiona povećao za čak 40 posto i tu nije riječ samo o podizanju cijena ulaznica već i sve ostale usluge koje su u sklopu stadiona, a to su šoping centar, restorani i ostali popratni sadržaj.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam - Allianz Stadium, Turin, Italy - April 16, 2019  Juventus' Cristiano Ronaldo reacts          REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS

Navijači Juvea su zbog Ronalda bili spremni platiti astronomske cijene, a samo od stadiona Juve će zaraditi oko 70 milijuna eura što je više od polovice njegova transfera. Da stadion prima više od 40 tisuća ljudi koliki mu je sadašnji kapacitet vrlo vjerojatno bi Portugalca u Torinu odavno isplatili.

Ronaldo će biti i danas biti u sastavu protiv Fiorentine kada se očekuje da Juventus osvoji osmi uzastopni Scudetto.

Linker
18. travanj 2024 23:51