Vladimir Dugandzic / CROPIX
REAKCIJE NA SMRT JURICE JERKOVIĆA

'ČUDO OD IGRAČA, NIKADA VIŠE HAJDUK NEĆE IMATI TAKVOGA' Suigrači ikone teško susprežu emocije: 'Jerković je bio najveći igrač Hajduka u povijesti'

SUIGRAČI TUGUJU Negdašnji suigrači teško susprežu emocije nakon smrti legende
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 04. lipanj 2019. 01:18

Suigrači Hajdukove legende Jurice Jerkovića teško susprežu emocije nakon smrti istinske legende Bijelih, ‘desetke’ s kojom su dijelili svlačionicu, odigrali brojne utakmice i družili se izvan terena.

Vilson Džoni puno je vremena provodio s Jerkovićem, pogotovo u posljednje vrijeme.

- Ne da smo se viđali svaki dan, nego je on moj najbolji prijatelj. Rodili smo se u istoj ulici, spavali u istoj sobi. Pogodila me strašno njegova smrt, možda i najviše od svih umrlih suigrača - kazao nam je Džoni, pa dodao: - Možemo mi hvaliti Vukasa i Matošića, ali Jerković je bio najveći igrač Hajduka u povijesti. Daleko je bio najveći i najbolji, nitko više neće uspjeti tako kao što je on. Ako Hajduk sada ne digne spomenik njemu, ne znam što bih onda rekao. On je najveći igrač zlatne generacije Hajduka koja je dominirala u domaćem prvenstvu i Kupu te bila moćna u Europi.

Nikad više netko takav

Što će Džoni pamtiti najviše iz zajedničkih trenutaka provedenih s Jerkovićem na terenu?

- On ja za sve situacije imao potez unaprijed, točno je znao što s loptom i prije nego što ju je dobio. Znao je kome će je dalje dati. Čudo od igrača, možda sam ja zaljubljen u njega, ali to će vam potvrditi i drugi. Za mene je on najveći u povijesti, svaka čast Vukasu i Matošiću. Nikada više Hajduk neće imati takvoga igrača - kazao je Džoni.

Vijest je pogodila i Ivana Buljana, još jednoga njegova suigrača iz legendarne generacije Hajduka...

- Činjenica je da je on jedan od najvećih Hajdukovih igrača svih vremena. Za mene je ova vijest jako tužna, jer smo godinama bili suigrači, dobri prijatelji, a ja sam njemu i vjenčani kum, a iznad svega veliki prijatelj. Tako da me je to sve skupa pogodilo i rastužilo. Iako se on već duže vremena borio s bolešću, bez obzira na to, čovjek očekuje da će se to malo prolongirati i sanirati. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Ovo je jedna od najtužnijih vijesti u mom životu - rekao je Buljan.

Bilo je legendarnih Jerkovićevih partija na Starom placu, teško je izdvojiti neku jer ih je bilo puno, no za Buljana će Jerković ostati igrač koji će biti upamćen po svojim sjajnim kvalitetama.

- Pamtit ću njegov fenomenalni osjećaj za loptu i prostor, pas lijevo, i desnom nogom. Iako nije bio visok, imao je fantastičnu igru glavom. Uvijek je pucao u suprotnu stranu od vratarova kretanja, puno dao golova glavom. Legendarna su njegova dodavanja u prostor za Šurjaka koji je dao puno golova na njegove asistencije. Definitivno je bio jedan od najvećih svih vremena u Hajduku - zaključio je Buljan.

Linker
25. travanj 2024 03:50