Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
46. IZDANJE KUTIJE ŠIBICA

DANAS KREĆE NAJVEĆI HRVATSKI MALONOGOMETNI TURNIR Nestrpljivo smo je čekali, pogledajte tko su glavne zvijezde, a tko brani naslove

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. studeni 2016. 15:18

Danas kreće 46. izdanje Kutije šibica, najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira. Utakmice pretkola i 1. kola glavnog turnira te 1. kola veteranskog turnira od jutra do navečer igrat će se u Sportskoj dvorani Peščenica.

Turnir su trebale otvoriti momčadi Slane srdele Restoran pizzeria Oliva i Ledo, no ovi potonji su odustali. Slane srdele će tako desetogodišnjicu izbacivanja Plave škvadre predvođene Lukom Modrićem s Kutije 2006. proslaviti tek u 2. kolu.

- Godine prolaze, mi se ne damo. Možemo iznenaditi, ali mogu i drugi iznenaditi nas. Veliki hendikep nam je odlazak Petra Jelinčića u malonogometnu mirovinu, on je bio naše srce i motor momčadi - kaže Josip Mahalek, predvodnik Slanih srdela.

Tako će turnir imati priliku otvoriti veterani HIP izgradnje i HRT-a, čiji je dvoboj na rasporedu u 10.50 sati. Puno će jakih veteranskih momčadi danas na parket SD Peščenice, Stomatološki centar Flegar TePe Splat, HBR sport Ljekarne Derjanović, pa Senjak Hotel Galerija, koji bi trebao predvoditi Branko Strupar, imaju tradicionalno velike ambicije.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Dvije momčadi

Branitelj naslova u veteranskoj konkurenciji je Promotionplay, a njihov šef Antonio Franja prijavio je dvije momčadi. Danas će na parket ona nominalno druga s dodatkom Maredo grill. Druga samo na papiru, jer će za PPMG zaigrati vrhunski malonogometni igrači s Igorom Bišćanom kao glavnom zvijezdom.

 Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Prvi suparnik Promotionplay Maredo grillu bit će momčad MNK Šestine Dobar tek, koja će napraviti sve kako ne bi bili lagan zalogaj za ipak kvalitetnijeg suparnika.

Linker
13. travanj 2024 18:54