Screenshot: YouTube
LIVERPOOL - BORUSSIA 4-0

DEBI IZ SNOVA Dejan Lovren protiv Borussije Dortmund zabio prvi gol za Liverpool!

Hrvatski reprezentativac zabio je glavom nakon kornera u 14. minuti utakmice
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. kolovoz 2014. 16:17

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nastavlja “sanjati”. U premijernoj utakmici u dresu Liverpoola protiv Bosussije iz Dortmunda, zadnjoj pripremnoj prije početka Premiershipa, Lovren je zaigrao u početnoj postavi na poziciji stopera i odradio odličnih 90 minuta. Kad bi i bilo samo to, Lovren bi imao puno razloga za zadovoljstvo, no on nije želio imati “samozatajni” debi. Upravo suprotno - ubilježio je predasistenciju za prvi pogodak Sturridgea u 10. minuti ,a zatim je tri minute kasnije i sam zabio glavom na nabacivanje Hendersona iz kornera.

Kod prvog je pogotka mirno primio loptu u svojem prostoru ispred gola Liverpoola, pronašao je na centru Coutinha, a ovaj je u jednom dodiru proslijedio do natrčalog Sturridgea, koji je mirno savladao Langeraka. Koliko je Lovren bio dobar u osnovnom dijelu posla u obrani, najbolje pokazuje “clean sheet” Liverpoolova vratara Mignoleta. U konačnici je Liverpool slavio s visokih 4-0. Odmah na početku drugog dijela (48) Sturridge je asistirao Coutinhu uzvrativši mu za njegovu asistenciju za prvi gol,a onda je namjestio i zicer Hendersonu u 61. minuti.

Svatko realan usudio bi zaključiti da je Lovren zabetonirao poziciju u prvoj postavi “redsa”, trener Rodgers morao je biti impresioniran njegovom igrom. Tko bi mogao i pomisliti da će se karijera bivšeg Dinamova igrača toliko na bolje promijeniti nakon teških trenutaka u dresu Lyona?! Nakon što je otišao na “otok”, stvari su se sasvim promijenile, odlična sezona u dresu Southamptona donijela mu je “burni” prijelaz u Liverpool, dok je prva utakmica pokazala da je to bio pravi potez za obje strane. I za Liverpool, koji je nakon Igora Bišćana dobio još jednog pouzdanog Hrvata, i za Lovrena, koji je imao priliku i u svoju čast prvi puta čuti kultni “You’ll Never Walk Alone”.

Možda će baš Lovren biti jedan od onih koji će Liverpoolu pomoći da se zaboravi tužna prošla sezona u kojoj su im pehovi u završnici odnijeli prvi naslov prvaka nakon davne 1990. Lovrenu će predstojeći dani svakako pomoći da zaboravi tužni Brazil u kojem je baš on srušio “glumca” Freda nakon čega je zločesti Yuichi Nishimura sudio sporni penal za preokret Brazila protiv Hrvatske.

Na Anfield Roadu je u nedjelju bio i Ronald Koeman, trener Southamptona, koji za sedam dana na isto mjesto dolazi na prvu utakmicu Premiershipa. Budu li Lovren i suigrači mu igrali i tada kao u zadnjoj provjeri protiv Borussije, bivši Lovrenovi poslodavci mogli bi zamrziti onaj dan kad su svog donedavno ponajboljeg igrača transferirali u Liverpool...

Linker
20. travanj 2024 10:31