ALESSANDRO GAROFALO REUTERS
NA POTEZU JE JUVENTUS

DERBI POČEO SKANDALOM, A ZAVRŠIO REZULTATOM KOJI JE MALOTKO OČEKIVAO Marcelo Brozović jedan od tragičara u večeri promašaja, ozljeda...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2019. 23:51

Nogometaši Intera i Rome u prvom su susretu 15. kola talijanskog prvenstva na San Siru odigrali 0-0.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta za Inter, dok je Nikola Kalinić ostao na klupi Rome.

Upravo je Brozović pred kraj prvog poluvremena promašio možda i najveću priliku utakmice. Lukaku mu je sjajno dodao na desetak metara od gola, ali inače vrlo precizni hrvatski reprezentativac opalio je svom snagom preko grede.

Veliki derbi imao je skandaloznu najavu talijanskog dnevnike Corriere dello Sporta na kojoj su bili Interov tamnoputi napadač Romelu Lukaku i Romin branič Chris Smalling uz veliki naslov "Crni petak". Najava je očekivano izazvala buru kritika i negativnih reakcija, te pomalo bacila nogomet u drugi plan. Nažalost, tako je bilo i na travnjaku, barem kad su golovi u pitanju.

Roma je u prvom poluvremenu bila bolja i opasnija, ali najbolju priliku imao je Inter, odnosno Brozović. Minutu prije Brozove velike šanse, glavama su se nehotice sudarili Interov stoper Stefan De Vrij i sudac Calvarese te obojica pala na pod, nasreću, bez težih posljedica.

Prvo poluvrijeme ostat će zapamćeno i po dvije zamjene zbog ozljeda. Prvo se u 16. minuti ozlijedio Romin Davide Santon (zamijenio ga je Leonardo Spinazzola), a kod Intera je u završnici prvog poluvremena stradao Candreva (ušao Lazaro).

Inter na kraju ima za čime žaliti, jer je u drugom poluvremenu imao još jednu stopostotnu priliku. U 49. minuti Vecino je imao šansu zabiti s pet metara, ali vratar gostiju Antonio Mirante je čudesno obranio i nagovijestio da će u drugom dijelu biti možda i ključni igrač Rome.

Inter je veliku šansu imao i u 87. minuti kada je Mancini sjajnim startom ispred Lautara spriječio siguran pogodak, a loptu pokupio sveprisutni Mirante.

Vodeći Inter sada ima 38 bodova, dva više uz utakmicu više od drugog Juventusa koji u subotu gostuje kod trećeg Lazija, dok je Roma četvrta sa 29 bodova, jednim manje od Lazija, a jednim više od petog Cagliarija.

Francuska: Pobjede Lillea i Lyona, Bradariću odigrao cijelu utakmicu

U dvije utakmice 17. kola francuskog nogometnog prvenstva igrane u petak favoriti su opravdali svoj status, Lille je na svom terenu svladao Brest sa 1-0 (1-0), dok je Lyon kao gost bio uvjerljiv protiv Nimesa sa 4-0 (1-0).

Jedini pogodak u Lilleu postigao je Osimhen u 16. minuti.

Domagoj Bradarić odigrao je svih 90 minuta za Lille koji je sada treći na ljestvici sa 28 bodova, tri manje od drugog Marseillea, a osam manje od vodećeg Paris SG-a. Brest je 12. sa 21 bodom.

Lyon je do pobjede kod posljednjeg Nimesa stigao golovima Depaya (16-11m, 64), Aouara (71) i Andersena (79). S ta tri boda Lyon je stigao na peto mjesto sa 25 bodova, jednim manje od četvrtog Bordeauxa, dok je Nimes ostao na 12 bodova, koliko ima i pretposljednji Toulouse.

Španjolska: Villarreal i Atletico odigrali bez golova

U prvoj utakmici 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal i Atletico iz Madrida su igrali 0-0.

Tim bodom šesti Atletico se bodovno izjednačio s četvrtim Real Sociedadom i petim Athleticom iz Bilbaa, sva tri sastava imaju po 26 bodova, dok je Villarreal 12. sa 19 bodova.

Na vrhu su Barcelona i Real Madrid sa po 31 bodom, jedan manje ima treća Sevilla.

Linker
20. travanj 2024 12:49