Getty Images
DRAMA NOGOMETNE LEGENDE

DETALJI DRAME U TV-STUDIJU POZNATE EMISIJE: Nasmiješen i raspoložen, loptao se sa Paulom Inceom, a onda problijedio i srušio se na pod bez svijesti...

GLEN HODDLE Bivši engleski nogometni izbornik (61) i kapetan srušio se usred emisije u studiju na britanskoj TV i odmah prevezen u bolnicu
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 30. listopad 2018. 17:49

Pamtit će se na Otoku, ali i posvuda u nogometnom svijetu proslava 61. rođendana Glena Hoddlea, bivšeg engleskog kapetana i izbornika, legendarnog nogometaša Tottenhama koji je u 12 godina skupio čak 377 nastupa i zabio 88 pogodaka. Jedno bezopasno dodavanje loptom usred tv-studija BT Sportsa, gdje su još bili prisutni i Robbie Savage, Steve Sidwell i Harry Redknapp, s još jednom legendom, Paulom Inceom, umalo ga je koštalo života.

Prekinuta emisija

Nasmiješen i raspoložen, najednom je problijedio usred studija u kojem je bio u ulozi stručnog komentatora u emisiji BT Sport Score, i srušio se na pod. Pozlilo mu je, ostao je bez svijesti. U studiju je zavladala panika, ali se srećom tu našao jedan zaposlenik koji je pravodobno reagirao. Neki mediji navode da se radi o bivšem policajcu i stručnjaku za pružanje prve pomoći. Bilo kako bilo, Hoddleu je pružena nužna medicinska pomoć još u studiju, a onda je odvezen u bolnicu gdje su liječnici započeli borbu za njegov život. Emisija je, naravno, odmah otkazana.

Ben Radford - Sky Sports/Getty Images
Getty Images

Obitelj traži privatnost

Engleski mediji pišu kako je u jako teškom stanju te da je ozbiljno bolestan, a glasnogovornik BT Sportsa u priopćenju javnosti kaže:

- Stanje mu je ozbiljno ali dobro reagira na tretman. Njegova obitelj je s njim u bolnici i zahvaljuje svima na podršci. Zamolili su da poštujemo njihovu privatnost.

Glen Hoddle doista je velika legenda engleskog nogometa. Igračku karijeru započeo je u Tottenhamu 1975. igrajući na poziciji veznog igrača. Nakon Tottenhama igrao je za Monaco, Swindon i Chelsea, gdje je bio čak i igrač-trener. Nakon što je 1995. godine objesio kopačke o klin već godinu potom postao je izbornik Tri lava, i ostao na klupi engleske reprezentacije skoro tri godine.

Stručni komentator

Iz tog vremena datira poznati sukob s još jednom legenom, Paulom Gascoigneom, kojeg je izbacio iz sastava, ali i kontroverzni intervju u kojem je rekao da ljudi koji su se rodili s nekom vrstom hendikepa plaćaju za grijehe iz prošlih života. Taj ga je intervju i koštao izborničkog mjesta.

Nakon izborničke funkcije vodio je Southampton, svoj Tottenham te Wolverhampton, a 2006. godine ponovo mijenja profesiju i okreće se poslu stručnog komentatora na televiziji gdje je ostao sve do sada.

Linker
25. travanj 2024 01:20