lijevo: Mario Cvitanović u bolnici, desno: očevid na mjestu napada
 Tomislav Krišto / CROPIX, Srđan Vrančić / CROPIX
FOTO: CVITANOVIĆ NAPUSTIO BOLNICU

DETALJI NAPADA NA TRENERA DINAMA Napadači nisu izustili ni riječ, samo su ga počeli tući, a onda su se zbog njegove neočekivane reakcije dali u bijeg

Cvitanović je primljen na Hitnom prijemu KB-a Sv. Duh, gdje su liječnici obavili pretrage kako bi utvrdili težinu ozljeda. Prema prvim informacijama, najteže mu je stradala ruka, tj. zadobio je frakturu podlaktice, a bolnicu je napustio u kasnim večernjim satima.
Piše: Marin DeškovićObjavljeno: 21. rujan 2017. 10:08

Marija Cvitanovića, trenera Dinamove prve momčadi, u srijedu oko 20 sati ispred zgrade u Ulici Vladimira Preloga 7 na Trnju, gdje stanuje, napala su dvojica nepoznatih napadača palicama i teško ga ozlijedili.

Napad se dogodio svega dvadesetak minutan nakon što se Cvitanović s momčadi vratio iz Imbriovca na maksimirski stadion s utakmice Hrvatskog nogometnog kupa protiv NK Borac, sjeo u svoj Mini Cooper i zaputio se kući. Dvojica maskiranih napadača dočekala su ga i napali palicama. Kako neslužbeno doznajemo, napadači tijekom napada nisu izustili niti riječ, već su ga samo iznenada počeli tući, piše Jutarnji list.

Utvrditi motiv

Cvitanović je, nakon što je brutalno napadnut, počeo trubiti, zbog čega su napadači, za koje nam u Policijskoj upravi zagrebačkoj nisu mogli potvrditi da su bili maskirani, pobjegli i policija za njima traga. Policija je brzo alarmirana i zaputila se na mjesto događaja, a Cvitanović je prevezen u bolnicu na Svetom Duhu, gdje mu je pružena pomoć i gdje je brzo stigao i Krešo Antolić, Dinamov glavni čovjek za sigurnost i bivši načelnik Odjela općega kriminaliteta u zagrebačkoj policiji.

Policija je na mjestu napada sinoć provodila očevid i prikupljala informacije radi potrage za napadačima. Odmah kraj ulaza u zgradu u kojem živi Cvitanović je i caffe bar, a nasuprot zgrade je veliko parkiralište, na koje pristup vozilima imaju samo stanari zgrade. Činjenica da je treneru Dinama pripremljena klasična zasjeda upućuje na to da se radilo o planiranom napadu te kako je netko očito znao njegovu rutu kretanja, ali da je reakcija Cvitanovića nakon napada očito zbunila napadače koji su u strahu da ne budu savladani, pobjegli.

Istraga tek treba ustanoviti koji je motiv napada na trenera Dinama te tko su izvršitelji i naručitelj napada te kakav je bio njihov krajnji cilj, batine kao "opomena" ili su posljedice za Cvitanovića trebale biti i puno teže. Kako, pak, neslužbeno doznajemo od Cvitanovićevih poznanika, oni sumnjaju da se osim njegova nogometnoga angažmana teško mogu naći neki drugi, privatni razlozi za napad, jer Cvitanović navodno živi na relaciji stan - Maksimir i vodi vrlo uredan život.

Osuda iz kluba

Sinoć se u povodu napada na trenera prve momčadi oglasio i GNK Dinamo priopćenjem koje prenosimo u cijelosti: "U srijedu navečer, neposredno nakon što su se igrači i stručni stožer Dinama vratili s utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu, dvojica maskiranih napadača fizički su palicama napali trenera Dinama Marija Cvitanovića na ulazu u njegov stan te ga pritom ozlijedili. Trener Dinama je nakon toga pozvao policiju te zatražio liječničku pomoć. GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića, koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama.

Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba.

Apel institucijama

Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu, pa sve do jučerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom. Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo na to da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi zajedno čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića, što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", navodi se u priopćenju kluba.

Cvitanović je primljen na Hitnom prijemu KB-a Sv. Duh, gdje su liječnici obavili pretrage kako bi utvrdili težinu ozljeda. Prema prvim informacijama, najteže mu je stradala ruka, tj. zadobio je frakturu podlaktice, a bolnicu je napustio u kasnim večernjim satima.

Linker
16. travanj 2024 06:37