Tomislav Kristo / CROPIX
NASTAVLJA SE MUČNA PRIČA

DINAMO SPREMA TUŽBU ZBOG SLUČAJA KOJI JE POTRESAO MAKSIMIR 'Postoji osnovana sumnja da su počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. prosinac 2018. 11:43

Iz Maksimira namjeravaju tužiti obitelj Ajdina Hasića, mladog talenta koji je pod čudnim okolnostima napustio klub.

Hasića je ugovor s Modrima vezao do 2021. godine, a prije nešto više od mjesec dana predložen mu je novi, podebljani ugovor. No, da bi se taj potpisao trebalo je raskinuti stari.

S obzirom na to da Ajdinov otac živi u BiH, pa da ga zbog jednog potpisa ne dovlače u Zagreb, poslana su mu s Dinamove strane potpisana dva ugovora, onaj o raskidu i onaj novi. Otac je morao potpisati jer se radi o maloljetniku. A onda je Hasićeva strana potpisala samo onaj o - raskidu!

Zagreb, Lucko, 100918.
Igraliste Lucko.
Utakmica 3. kola 2. HNL,
NK Lucko - GNK Dinamo II.
Na fotografiji: Ajdin Hasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Iz Dinama vjeruju da se tu radilo o kaznenom djelu i krivotvorenju, a o svojim su novim potezima obavijestili javnost priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć odvjetnicima da se podnese kaznena prijava protiv obitelji Hasić iz razloga postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare (članak 236. stavak 1 i 2 kaznenog zakona RH) i krivotvorenja (članak 281. stavak 1 kaznenog zakona RH).

Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo.

O ishodu spomenutih prijava javnost će pravovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo.

Uprava GNK Dinamo"

Hasića se nakon odlaska iz Maksimira povezivalo s Real Madridom, a u prvaka Hrvatske ga je pokušao vratiti i Zdravko Mamić koji je otišao do njegovog oca, ali je po njegovim riječima ovaj odbio pregovore nakon što se konzultirao sa svojim odvjetnikom.

Cijelu situaciju je nedavno komentirala i majka mladoga nogometaša.

Linker
18. travanj 2024 08:32