Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
PLAVI DRAGULJ

DINAMO U SVOJIM REDOVIMA IMA ČUDESNOG IGRAČA ZA KOJEG VJEROJATNO NIKADA NISTE ČULI Stigao je na posudbu, a sada je jedan od najboljih igrača na SP-u

SUTRA IGRA FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA, ALI JOŠ UVIJEK NE ZNA HOĆE LI OSTATI U MAKSIMIRU U Dinamu su svjesni kakvog golemog talenta imaju, ali zbog jednog razloga još nisu odlučili hoće li otkupiti njegov ugovor. Lani su na sličnom primjeru napravili veliku pogrešku...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. lipanj 2019. 23:44

Dinamo ima svog predstavnika u finalu Svjetskog prvenstva U-20 koje se održava u Poljskoj! To je Kim Hyun Woo (20), član druge momčadi Modrih koji igra za reprezentaciju Južne Koreje.

Korejci su odlično odigrali skupinu na skupu najboljih svjetskih momčadi, nakon početnog poraza od Portugala (0:1) ubilježili su pobjede nad Južnom Afrikom (1:0), a pogodak je postigao upravo mladi dinamovac. Nakon toga pobijedili su Argentinu (2:1), Japan (1:0), te u četvrtfinalu Senegal nakon izvođenja jedanaesteraca. U polufinalu su bili bolji od Ekvadora (1:0) i tako izborili veliko finale protiv Ukrajine. Stoper Modrih član je udarne postave, igrao je sve utakmice punu minutažu i jedan je od ponajboljih Korejaca na Svjetskom prvenstvu.

Nekoliko ozljeda

Inače Kim Hyun Woo je s svojim kolegom veznjakom Kim Gyu Hyeongom stigao u Dinamo na posudbu u siječnju 2018. godine iz Ulsan Hyundaija. Obojici Korejaca posudba istječe za šest mjeseci i u Dinamu se moraju odlučiti hoće li ih kupiti. Naravno, mogu otkupiti i jednog od njih dvojice, a to bi onda svakako trebao biti U-20 reprezentativac koji blista na Svjetskom prvenstvu.

Zagreb, 130817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Dodjela pehara i medalja pobjednicima turnira Memorijal Mladena Ramljaka.
Na fotografiji: najbolji igrac, Hyunwoo Kim.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

U Maksimiru drže da se zaista radi o odličnom mladom nogometašu, te su s njegovim zastupnikom Brankom Hucikom vrlo ozbiljno razgovarali o njegovu otkupu. No definitivna odluka još nije donesena. Naime, za vrijeme boravka u plavom klubu Korejac je zadobio nekoliko ozljeda koje inače nikad nije imao. Iz tog razloga u modrom klubu očito važu oko definitivnog otkupa ugovora.

Takve odluke očito nisu jednostavne i ponekad znaju biti i pogrešne. Jednostavno igrač se pogrešno procijeni, ne želi se s njim riskirati, a on nakon toga procvjeta u nekom drugom klubu. Najbolji primjer za to je brazilski stoper Gabriel dos Santos Magalhaes (21), koji je prošle godine (proljetna polusezona 2018.) bio na posudbi u zagrebačkom Dinamu. Gabriela su u Maksimiru zapisali kao dobrog, zanimljivog, ali i skupog i u tom trenutku rizičnog igrača.

Nisu za njega željeli izdvojiti četiri milijuna eura. Gabriel je odradio sjajnu sezonu u Lilleu i izazvao interes najvećih europskih klubova. L’Equipe je objavio da je Lille odbio ponudu Juventusa od 22 milijuna eura za Gabriela, koji je ove sezone za francuski klub upisao 17 nastupa i zabio jedan pogodak. Za prvu momčad Dinama odradio je tek jednu utakmicu, a za Dinamo II ukupno 10 dvoboja. Sad naravno trebaju dobro razmislili o korejskom reprezentativcu koji igra finale Svjetskog prvenstva.

Linker
23. travanj 2024 06:35