Goran Sebelic / CROPIX
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

DINAMO UVJERLJIV NA PRIPREMAMA Prvijenac Gavranovića u modrom dresu, Ante Ćorić zabio golčinu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2018. 22:03

Igrači Dinama odigrali su u turskom Beleku prvu prijateljsku utakmicu i stigli do 4:0 pobjede. U prvom su dijelu pogotke postigli Gavranović i Ćorić, dok su u nastavku strijelci bili Hodžić i Olmo. Momčad trenera Cvitanovića u Antalyju je stigla u srijedu, 17. siječnja, a već je dan kasnije na rasporedu bila prva pripremna utakmica. Protivnik je bio Ordabasy iz Kazahstana, inače klub koji nastupa u prvoj ligi.

Dinamo je u susret krenuo u sljedećem sastavu: Zagorac na golu, obrambena linija Stojanović i Lecjaks na bokovima, stoperi Rrahmani i Lešković. Sredina u formaciji romba Doumbia, Ademi, Ćorić i Fiolić te prema naprijed Soudani i Gavranović.

Imao je 'najnoviji' napadač Dinama prvu priliku već nakon nekoliko minuta kada je pucao pokraj gola. Već u 11. minuti stiglo nam je prvo veselje Dinama. Kombinirali su Lecjaks i Gavranović, na kraju akcije lopta se odbila od protivničkog igrača, došla do Gavranovića koji ju je sigurno pospremio u gol za 1:0 i postigao svoj prvijenac u dresu modrog kluba.

Imali su zatim prilike Soudani prizemnom kada je dobro reagirao protivnički vratar, zatim Ćorić čiji je pokušaj iskosa blokiran, a kasnije je i Soudani pokušao zaprijetiti škaricama na korner Ćorića, ali bilo je to predaleko od gola Ordabasyja. Nije kazahstanska momčad imala puno udaraca u okvir gola Dinama, većinom su loptu slali preko i daleko od gola. Prije kraja prvog poluvremena stiglo je novo veselje za Modre. Prekršaj na Ademiju, slobodan udarac za momčad trenera Cvitanovića s lijeve strane i raspoloženi Ante Ćorić koji je loptu iz slobodnjaka malo iskosa silovito pospremio direktno u mrežu za 2:0.

Nastavak susreta donio je i novi sastav Dinama. Na golu je bio mladi Horkaš, zadnja linija Stojanović i Sosa te stoperi Rrahmani i Perić. U sredini su igrali Muhar i Moro, a prema naprijed mladi trojac Marin, Đurasek i Olmo. Špica je bio Hodžić. Kasnije je priliku dobio i mladi Marko Stolnik, stoper koji je igrao na poziciji desnog beka.

Nizale su se prilike razigranog Dinama, pokušavali su svi igrači nekako probiti Ordabasy, a to im je do kraja susreta uspjelo još dva puta. U 63. minuti Olmo je sjajno asistirao Hodžiću koji je zabio za 3:0, a posljednji je pogodak bio prekrasna solo akcija upravo talentiranog Španjolca. Odigrao je dobru solo akciju po lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor i iskosa poslao loptu u suprotni kut za konačnih 4:0.

Gledali smo rastrčani i razigrani Dinamo, s nizom prilika i dobrih akcija, uvjerljivo većim posjedom lopte... sve u svemu, vrlo zanimljiva utakmica. Trener Cvitanović, njegov stožer i prvotimci u petak nastavljaju s radom i trenažnim procesom u Beleku, a iduća je utakmica na rasporedu u nedjelju, 21. siječnja, protiv Zorye Luhansk.

Prijateljske utakmice Dinama u Turskoj

18.1. Dinamo - Ordabasy (Kazahstan) 4:0 (Gavranović, Ćorić, Hodžić, Olmo)

21.1. Zorya Luhansk (Ukrajina) - Dinamo (16:00h)

24.1. Shakhtar (Ukrajina) - Dinamo (9:00h)

27.1. Sonderjysk (Danska) - Dinamo (16:00h)

30.1. Shkendija (Makedonija) - Dinamo (15:00h)

Linker
22. travanj 2024 21:01