Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
U PLZENU NE CVJETAJU RUŽE

DINAMOV PROTIVNIK PROLJEĆE OTVORIO VELIKIM KIKSOM U GOSTIMA, A OZLIJEDIO SE I KLJUČNI IGRAČ! Standardni branič raskrvavljene glave prevezen u bolnicu

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 10. veljača 2019. 09:32

Nisu nogometaši Viktorije iz Plzena ostvarili planirano na gostovanju kod Mlade Boleslav, bilo je samo 1:1 (0:1) na startu drugog dijela češkog prvenstva i tim su remijem gosti izgubili dva vrijedna boda u utrci za naslov sa Slavijom koja ima sada bježi šest bodova.

Nisu, k tome, uspjeli udahnuti ni dašak dodatnog samopouzdanja uoči prve utakmice 16-ine finala Europske lige protiv našeg Dinama (četvrtak, Plzen, 21 sat), a ostali su i bez standardnog srednjeg braniča, 28-godišnjeg Lukaša Hejde, koji je već u trećoj minuti morao napustiti travnjak, nakon sudara glavama s Takacsem (i on je morao van). Hejda je odmah, raskrvavljene glave, prevezen u bolnicu, a nakon prvih liječničkih pregleda dijagnosticiran mu je potres mozga i sigurno neće kandidirati za okršaj s hrvatskim prvakom.

Umalo i bez Hubnika

A bizarno je da je Viktoria u 50. minuti zbog istog razloga umalo ostala i bez drugog srednjeg braniča, kapetana Romana Hubnika (34)! Nakon sudara glavama u skoku s Tatajevom Hubnik je bio ošamućen nekoliko minuta, već je trener Pavel Vrba na zagrijavanje poslao drugog igrača, ali kapetan se ipak oporavio i ostao je na travnjaku. Zbog ta dva prekida sudačka je nadoknada bila ukupno 11 minuta, pet u prvom i šest u drugom poluvremenu.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group G - Viktoria Plzen vs CSKA Moscow - Doosan Arena, Plzen, Czech Republic - September 19, 2018  Viktoria Plzen coach Pavel Vrba           REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

I baš je Hubnik skrivio 11-erac u 75. minuti, iz kojeg je domaćin izjednačio! Srušio je Rusa Komličenka, sudac Pavel Julinek tražio je pomoć VAR-a i nakon pregledane snimke opravdano je pokazao na bijelu točku. Najbolji strijelac lige Nikolaj Komličenko, na kojem je prekršaj i napravljen, bio je siguran izvođač najstrože kazne i svojim je 19. ligaškim golom donio bod svojoj momčadi.

Nakon prvog poluvremena bilo je zadovoljstva u svlačionici Viktorije, koja je na odmor otišla s vodstvom od 1:0. U ravnopravnom, tvrdom i čvrstom okršaju, s malo dobrog nogometa, gotovo bez ideje i lijepoga poteza, gosti su iskoristili veliku pogrešku domaće obrane i poveli u 37. minuti. Havel je presjekao loše dodavanje Šušnjara, odmah je poslao loptu na desni bok, a u subotu najbolji igrač Viktorije, Kayamba, pojurio je desnim bokom i milimetarski precizno ubacio loptu na peterac domaćina, gdje ju je udarcem glavom u mrežu pospremio Beauguel!

Kongoanac Kayamba (živahni dribler) i Francuz Beauguel (klasični centarfor) zimske su akvizicije Viktorije i već su u prvom službenom nastupu pokazali da će biti pojačanja.

Nisu oduševili

U nastavku je domaćin pritisnuo goste, koji pola sata, praktički, nisu prešli centar! Ali nije momčad Mlade Boleslav tu nadmoć uspjela začiniti prilikama, dobro su se gosti branili, sve do 75. minute... U posljednjih desetak minuta utakmica se otvorila, uveo je Vrba i drugog “teškog” napadača, Choryja, koji je u posljednjoj minuti udarcem glavom poslao loptu pola metra kraj vrata.

Bila je to i posljednja prigoda na utakmici, u kojoj Viktoria nije ni oduševila ni impresionirala, ali Dinamo mora s mnogo respekta prema suparniku ići u Plzen. Neće naime biti lako igrati protiv tako iskusne, tvrde, disciplinirane i dobro organizirane momčadi, koja upornošću, borbenošću i agresijom pokušava nadomjestiti manjak nadarenosti.

- Hejda ostaje na bolničkom liječenju, ima potres mozga. Domaćin je zasluženo osvojio bod, igrao je dobro, a u nekim je trenucima čak bio i bolji suparnik, njihovi su igrači bili čvršći u duelima i to im je donijelo dominaciju. U završnici dvoboja mogli smo doći do pobjede, ali nismo realizirali dvije lijepe šanse. Zadovoljan sam debitantima Kayambom i Beauguelom - rekao je trener Viktorije Pavel Vrba ne želeći komentirati 11-erac, no na travnjaku je ljutitim pokretima popratio sučevu odluku da dosudi kazneni udarac.

Sastav Viktorije

Viktoria je igrala u ovom sastavu (4-2-3-1): Hruška - Havel, Hejda (od 8. Pernica), Hubnik, Limbersky - Prochazka, Hrošovsky - Kayamba (od 79. Petržela), Čermak (od 85. Chory), Kovarik - Beauguel. Trener: Pavel Vrba.

Na klupi su još bili vratar Kozačik te Horava, Ekpai i Bakoš, a nedostajali su ozlijeđeni Kolar, Kopic, Reznik, Pačinda i Krmenčik.

STRIJELCI: 0:1 - Beauguel (37), 1:1 - Komličenko (75-11m).

Linker
26. travanj 2024 22:39