CROPIX
'SVE JE TO PRERANO'

DINAMOVE LEGENDE POMELA VIJEST O SMRTI PRIJATELJA 'Šok, šok, šok... Kad tako mlad čovjek ode preko noći... Ovo je katastrofa svih katastrofa!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2017. 21:44

Marko Mlinarić jučer je bio pognute glave. Teško je primio smrt Zvezdana Cvetkovića.

- Nemrem govorit, kaj da ti kažem?

Teško ga je bilo nagovoriti na priču, jer je vidljivo bio potresen. Kad smo mu rekli kako znamo da je bio jako dobar s Cveletom, kazao je:

- Svi smo si mi bili dobri. Zato smo i napravili uspjeh i osvojili naslov te 1982. godine.

Onda je nastavio tužnim glasom.

- On i ja znali smo se od 13. godine, iako je on kasnije došao u Dinamo. Dolazio je s bratom na naše prvosvibanjske turnire u Zagreb iz Karlovca, stalno ga je zvao Zdenko Kobeščak. Sjećam se dobro, jedne godine smo kao klinci išli na turnir u Bresciu. Zvezdan je išao s nama kao pojačanje iz Karlovca. Nakon tog turnira bio je registriran za Dinamo. Ostalo je povijest - prisjetio se Mlinarić ranih godina.

Veli da je uskoro za Dinamo bio registriran i brat Boro.

- Boro je došao nešto nakon njega. Da, s braćom sam se znao od djetinjstva. Sjećam se dobro da su na treninge dolazili iz Karlovca.

Mlinka i Cvele su za vrijeme igračke karijere često izlazili skupa.

- U igračko doba nije bilo dana da nismo bili skupa. Sad pod zadnje slabije smo se družili, svatko je krenuo svojim životnim putem. Međutim, znali smo se viđati, razgovarati. Stvarno sam u šoku.

Cropix

Za kraj nam je rekao...

- Prije nekog vremena napustio na je Ismet Hadžić, naš Hadžija. Sad je otišao Zvezdan Cvetković Cvele. Naša generacija iz ‘82. počela se osipati kao ona iz ‘67... Strašno, nažalost. Prerano je sve to, jako prerano. Nisu to godine za umiranje, ali dragi Bog gore nas ne bira. Kaj možemo...

Šokiran je bio i Tomislav Ivković...

- Šok, šok, šok... Šokiran sam. Kaj da velim? Kad tako relativno mlad čovjek ode preko noći, onda stvarno moraš biti šokiran. Njegov odlazak ostavlja prazninu. Ali što da radimo, sudbina je takva, ne može se na nju utjecati. Bio je odličan suigrač, odličan čovjek. Njegova smrt za mene je zaista katastrofa nad katastrofama.

Uz Tomislava Ivkovića i Zvezdana Cvetkovića vezana je jedna anegdota. Naime, Zvezdan je kod svih imao nadimak Cvele, ali za Ivkovića je imao drugi nadimak, on ga je zvao Žljot.

- Zvezdan je jako, jako volio kartati. U Karlovcu sam upoznao jednog momka koji je također bio veliki zaljubljenik u kartanje, bilo mi je najvažnije da su mu karte u ruci. Taj momak koji je obožavao kartanje imao je nadimak Žljot. S obzirom na to da je i Cvele jako volio kartati, ja sam mu dao nadimak Žljot. Osim Cveleta, kartati je jako volio i Josip Kuže. Zaista će mi jako nedostajati moj Žljot, - kazao je Ivković.

Linker
26. travanj 2024 13:13