Reuters
TAJNA KOJI SVE VIŠE ZABRINJAVA

DRAMA I DALJE TRAJE, CIJELA ŠPANJOLSKA POKUŠAVA ODGONETNUTI KAKVA SE OBITELJSKA TRAGEDIJA DOGODILA VELIKANU 'Ovo je najgori trenutak u mojoj karijeri'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2019. 13:41

Španjolska je na Malti bila bez izbornika Luisa Enriquea, koji je jutro prije utakmice otputovao natrag u domovinu, pa je reprezentaciju vodio njegov pomoćnik Robert Moreno.

Iz španjolskog Saveza su izvijestili da Enrique ne može biti uz momčad “iz obiteljskih razloga zbog više sile“, te su zamolili za diskreciju, a kapetan Sergio Ramos uputio mu je poruku podrške preko Instagrama najavivši da je obitelj svetinja, te da će pobijediti zbog njega.

Upravo su to i napravili, premda im je trebalo pola sata da probiju maltešku obranu. Kada je iznenadni odlazak Luisa Enriquea u pitanju, španjolski list Marca označila je ovaj trenutak kao najtežu noć u nacionaloj vrsti koju pamte. Teži od onog kada je Julen Lopetegui usred Svjetskog prvenstva dobio otkaz. Prije leta za Barcelonu Enrique je zamolio igrače za apsolutnu diskreciju i da pod niti koju cijenu ništa ne procuri u medije.

Zajedno s Enriqueom na avion je sjeo i momčadski psiholog Joaquín Valdés kako bi bio uz njega i njegovu obitelj. S druge strane ispred onih koji su ostali na Malti bila je teška večer, pogotovo za pomoćnika Roberta Morena koji je preuzeo vođenje momčadi.

S grčem u želucu igrači su čekali početak utakmice, ali moglo se vidjeti kako nisu sto posto unutra, svi su bili u stanju šoka. Nakon susreta i gostujući izbornik kratko se osvrnuo na čitavu situaciju.

- Želim pružiti podršku Luisu Enriqueu i njegovoj obitelji. To je sada puno važnije od ove utakmice. Želim mu sve najbolje.

Čovjek od velikog povjerenja Luisa Enriquea i njegov prvi asistent, Robert Moreno kazao je kako mu je ovo bio najgori trenutak u karijeri bez obzira na pobjedu Furije.

Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v Spain - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - November 15, 2018  Spain coach Luis Enrique       REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

- Ljudi su mi čestitali, ali mi nemamo nikakvog razloga za slavlje. Ovo je najgori trenutak u mojoj karijeri i okolnost kakva se nije trebala dogoditi. Morali smo odraditi posao maksimalno profesionalno i najbolje što smo mogli. Ja ovog puta nisam bio Robert Moreno, bio sam samo predstavnik Luisa Enriquea.

Jedan od strijelaca, Alvaro Morata također je uputio riječi podrške svom izborniku:

- Htjeli smo pobijediti za našeg izbornika, one je to zaslužio. Bit ćemo uz njega do kraja.

Linker
20. travanj 2024 12:53