Na fotografiji: CB Dobermann, pobjednici 49. Kutije šibica
 Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
ZAGREPČANI SLAVE DRUGI NASLOV

DRAMA NA KRAJU FINALA KUTIJE ŠIBICE! Činilo se da je sve gotovo, a onda je 18 sekundi prije kraja sijevnula jedna od najljepših akcija turnira...

Pobjednik ovogodišnjeg, 49. izdanja najstarijeg i najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira "Kutije šibica" je momčad CB Dobermann koja je u finalu boljim izvođenjem sedmeraca svladala Biberon Marasku s ukupnih 5-4.
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 28. prosinac 2019. 20:58

Pred više od 3000 gledatelja započela je finalna utakmica glavnog dijela turnira na ovogodišnjoj Kutiji šibica u kojoj su se sastali Biberon Maraska i CB Dobermann. Biberon Maraksa utakmicu je započeo u sastavu: Bilić, Jelavić, Novak, Šuto, Luka Perić, Hrkač, dok su u početnoj postavi CB Dobermanna bili Luketin, Mordej, Marko Perić, Čujec, El-Saleh i Aladžić.

U 6. minuti u šestercu Biberon Maraske srušen je Čujec, a sa sedam metara Aladžić je promašio cijela vrata pa je velika prigoda za vodstvo CB Dobermanna propala. Dobar udarac Šamije u 13. minuti obranio je Luketin. Dvije minute kasnije pravu bombu koju je prema vratima CB Dobermanna uputio Šamija i ovaj put obranio je Luketin. U 19. minuti Perković je pogodio vanjski dio mreže vrata CB Dobermanna. 31 sekundu prije kraja prvog poluvremena obostrano isključenje Sesara i El-Saleha. Cijelo prvo poluvrijeme odigrano je u vrlo visokom ritmu no mreže su ostale netaknute.

U 24. minuti nakon brze kontre Aladžić je iz izgledne situacije pucao kraj vrata. Izvrsna obrana Luketina u 25. minuti nakon udarca Luke Perića. U 28. minuti CB Dobermann je došao u vodstvo. Nakon udarca Baneka Čujec je skrenuo loptu u mrežu Biberon Maraske za 0:1. U 35. isključen je igrač CB Dobermanna Matej Horvat, no unatoč brojčanoj prednosti Biberon Makarska nije uspio izjednačiti. Tri minute kasnije dobar prodor Čujeca po desnoj strani, dok njegov prizemni udarac obranio je Bilić.

18 sekundi prije kraja nakon opsade vrata CB Dobermanna Tihomir Novak je zabio za 1:1 nakon prekrasne akcije pa su i u ovoj utakmici o pobjedniku odlučivali udarci sa sedam metara.

U seriji od po tri sedmerca pogotke za Biberon Marasku zabili su Jelavić, Luka Perić i Šamija a za CB Dobermann Marko Perić, Horvat i Čujec, a u dodatnim sedmercima udarac Jelavića obranio je Luketin, dok je Stojkića svladao Matej Horvat za konačnih 4:5 i veliku pobjedu CB Dobermanna koji je nakon 2015. godine po drugi put osvojio najveći i najprestižniji hrvatski malonogometni turnir i zbog toga zaslužuje sve čestitke.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kristijan Čujec koji se i u finalu istaknuo pogocima i nezaustavljim prodorima.

- Velika pobjeda na iznimno vrijednom turniru na kojem sam sudjelovao puno puta i napokon došao do naslova pobjednika. Nismo psihološki potonuli nakon što smo u prvom poluvremenu promašili kazneni udarac, a niti nakon pogotka koji smo primili 18 sekundi prije kraja regularnog dijela. Zadržali smo maksimalnu koncentraciju do kraja i to je odlučilo pobjednika.

Pobjednik 13. izdanja veteranskog turnira je momčad Meteorplasta iz Ljutomera koja je također nakon izvođenja sedmeraca svladala Senjak hotele s ukupnih 4-3, nakon 40 minuta igre također je bilo 1-1.

Odigrano je i četvrto izdanje ženskog turnira, a pobjednice su igračice ekipe Konoba Tomić Brač-Beach bar Cool Split koja je u finalu nadigrala Stomatološki centar Flegar sa 2-0.

BIBERON MARASKA - CB DOBERMANN 1:1 (3:4) (0:1 - Čujec (28), 1:1 - Novak (40)

SEDMERCI: 1:0 - Jelavić, 1:1 - M. Perić, 2:1 - L. Perić, 2:2 - Horvat, 3:2 - Šamija, 3:3 - Čujec, Jelavić - Luketin obranio, 3:4 - Horvat.

BIBERON MARASKA: Bilić, M. Suton, Perković, Martinac, Jelavić, Novak, Sesar, Šamija, J. Suton, L. Perić, Hrkač, Stojkić.

CB DOBERMANN: Luketin, Mordej, M. Perić, Banek, Čujec, El-Saleh, Vukelić, Rumbak, Aladžić, Leskovar, Horvat, Sekulić, Malogorski.

ISKLJUČENJA: Sesar (20), El-Saleh (20), Horvat (35).

CRVENI KARTON: Malogorski (33).

Pizzeria sedmercima do 3. mjesta

CVJETNO POLIKLINIKA MILOJEVIĆ - PIZZERIA STARI ZAGREB-BORONGAJ LUGOVI 2:2 (4:5) (0:1 - Jurlina (11), 1:1 - Prgomet (14), 1:2 - Kunštek (26), 2:2 - Grcić (38)

CVJETNO POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Herceg, Grcić, Kanjuh, Đulvat, Mužar, Grbeša, Prgomet, I. Penava, H. Penava, Maloševac, Mudronja, Novak.

PIZZERIA STARI ZAGREB-BORONGAJ LUGOVI: Piplica, Kunštek, Gudasić, Dušak, Škugor, Pandurević, Markić, Jurlina, Pisačić, Gatarić, Bojić.

---------------------------------------------------------------------------------

U utakmici za 3. mjesto sastali su se Cvjetno Poliklinika Milojević i Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi, a u 11. minuti Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi je došla u vodstvo. Josip Jurlina je sjajnim udarcem neobranjivo pogodio lijevi gornji kut za 0:1, a tri minute kasnije na 1:1 izjednačio je Mihovil Prgomet.

Nakon izvrsne asistencije Filipa Bojića vrata Cvjetnog Poliklinika Milojević bila su u velikoj opasnosti, no do promjene rezultata nije došlo.

U 27. minuti za vodstvo Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi zabio je Darko Kunštek. U 31. minuti veliku prigodu za 2:2 nije iskoristio Prgomet, a prigodu za 1:3 imao je u 34. minuti Markić. Četiri minute kasnije Penava nije iskoristio prigodu za 2:2.

Grbešin deseterac

Na dodavanje Prgometa u 38. minuti na 2:2 izjednačio je Jakov Grcić. U posljednjoj minuti Gatarić je imao prigodu za novo vodstvo Pizzerije, a iz kaznenog udarca sa 10 metara udarac Grbeše sjajno je obranio Piplica. Ostalo je 2:2 pa su o pobjedniku odlučivali udarci za 7 metara.

U izvođenju sedmeraca u prvoj seriji bez promašaja, a u dodatnim sedmercima Grbeša je u drugoj seriji promašio a Markić zabio pa je konačna pobjeda s ukupnih 7:6 otišla na stranu Pizzerije Stari Zagreb Borongaj Lugovi što je toj momčadi donijelo konačno treće mjesto na 49. Kutiji šibica. (T. Dobrinić)

Linker
16. travanj 2024 10:04