Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018 Denmark's Christian Eriksen looks dejected after losing the penalty shootout REUTERS/Darren Staples
REUTERS/Darren Staples / REUTERS

Danska

PRIJETI IM IZBACIVANJE?

DRAMA U DANSKOJ! NITI IGRAČI DRUGE I TREĆE LIGE NE ŽELE IGRATI ZA REPREZENTACIJU Savez povlači ekstreman potez: Poziv dobili igrači malog nogometa?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.09.2018. u 11:37

 • Danska nogometna vrsta u ozbiljnim je problemima uoči početka Lige nacija. Naime, najveći dio momčadi, te odreda najbolji igrači poput vratara Kaspera Schmeichela, braniča Andreasa Christensena, veznjaka Christiana Eriksena odbili su poziv izbornika za nastup u reprezentaciji.

  Povod je sukob s Danskim nogometnim savezom u svezi raspodjele novca od komercijalnih ugovora. Nacionalni savez dao je igračima rok do minule nedjelja za potpis novog ugovora, a igrači inzistiraju na poštivanju starog koji je za njih povoljniji. To pak ne želi Danski savez.

  Prema posljednjim informacijama poziv izbornika se odbili i nogometaši druge i treće lige koji su dali potpunu potporu prvoj momčadi. Ne bude li Danska imala reprezentaciju za sraz 9. rujna, UEFA će ih suspendirati. Ne bi im to bilo prvi put. Naime, prošle godine štrajkale su danske reprezentativke, pa ih je UEFA kaznila sa 20.000 eura, a utakmicu ženskih vrsta Švedske i Danske registrirala, jasno, sa 3:0 za Šveđanke.

  Danski list 'Extra Bladet' s druge strane donosi vijest kako je Savez ipak pronašao igrače koji bi predstavljali reprezentaciju u iduće dvije utakmice, a to su ni manje ni više nego igrači futsal reprezentacije. To su većinom igrači koji igraju i mali i veliki nogomet i upravo bi oni trebali braniti čast Danske u nadolazećim susretima.

  Tagovi
  Iz drugih medija