REUTERS/Albert Gea
OVO SE NIJE DOGODILO 120 GODINA

DUGO SE O TOME PRIČALO, A SADA JE I SLUŽBENO: LEO MESSI ĆE IDUĆE SEZONE ZAIGRATI U KOCKASTOM DRESU 'Ovo je nešto potpuno novo i uzbudljivo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2019. 22:08

Neko vrijeme se nagađalo, a sada je postalo i službeno. Španjolski nogometni prvak Barcelona potvrdila je kako će od iduće sezone zaigrati u 'kockastim' dresovima, sličnima onima u kojima igra hrvatska reprezentacija, čime će po prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostati bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga.

Dresovi će tako u sezoni 2019./2020. umjesto pruge imati crvene i plave kvadratiće, poput crvenih i bijelih kakve je imala Hrvatska prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu. Također valja istaknuti kako je Nike sponzor i Barceloni i Hrvatskoj.

Dresovi bi trebali simbolizirati jedno od najstarijih dijelova grada, popularni Eixample, mjesto poznato po zanimljivim građevinama velikog arhitekta Antonija Gaudija. Novi detalj na dresu bit će i katalonska zastava koja se uglavnom nalazila na leđima u razini vrata, dok će ovog puta biti s prednje strane u obliku slova 'V'.

- Ovo je nešto potpuno novo i uzbudljivo. Možda je malo drugačiji, ali je 100 posto Barcelona i još je bolje što ovakav dizajn predstavlja vezu između kluba, njegovih navijača i ljudi koji vode ovaj grad prema naprijed - rekao je Gerard Pique o dresu koji službeno kreće u prodaju već u utorak.

HNS regirao na vijest iz Barcelone

Da dres Barcelone podsjeća na onaj hrvatske reprezentacije ekspresno su primijetili i iz HNS-a. Naime, iz Hrvatskog nogometnog saveza su cijelu priču odlučili prokomentirati u šaljivom tonu.

"Dobar pokušaj, Barcelona, ali ne možete nadmašiti crveno-bijele kvadratiće - i sigurni smo da će Ivan Rakitić uživati u novom dresu!" - osvanulo je u ponedjeljak navečer na službenom Facebook profilu HNS-a.

Linker
24. travanj 2024 22:33