Screenshot
U NAJBOLJIM GODINAMA

DVIJE GODINE NAKON ODLASKA IZ HRVATSKE BIVŠI KAPETAN IGRA NOGOMET KARIJERE,A U ZADNJOJ UTAKMICI JE ODUŠEVIO Ne sjećam se da sam to ikad prije napravio

JOSIP MIŠIĆ Veznjak iz Vinkovaca trenutačno igra najbolji nogomet karijere, te se prometnuo u jednog od najboljih igrača aktualnog grčkog prvaka PAOK-a
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. siječanj 2020. 21:48

Josip Mišić u Solunu igra najbolji nogomet karijere. Ovaj 25-godišnji veznjak iz Vinkovaca napokon je izvan HNL okvira dočekao priliku kakva priliči njegovu talentu i ove sezone se prometnuo u ponajboljeg igrača aktaulnog grčkog prvaka PAOK-a. Iako ni epizoda u Solunu nije slutila na dobro, Mišić je uspio dočekati priliku koju sada ne ispušta iz ruku, već iz tjedna u tjedan niže dobre igre.

Posljednja se dogodila u utorak, kada je PAOK gostovao kod OFI -ja s Krete u Kupu, a Mišić asistirao za sva tri pogotka njegove momčadi u pobjedi 3:0.

- Trebala nam je ova pobjeda nakon poraza od Arisa, vjerujem da smo se sada iskupili i da ćemo u prvenstvu nastaviti onako kako smo do sada igrali. Tri asistencije? Ne znam što reći, ne sjećam se da sam u jednoj utakmici tri puta asistirao, ali dobar je osjećaj. Kao momčad igramo dobro, puno igrača dolazi u završnicu, teži se kombinatorici, pa od tuda i asistencije - kaže Josip Mišić, koji je, s izuzetkom prvog kola, svaku utakmicu započeo od prve minute i igrao do kraja.

Sjajno se uklopio

I sjajno se uklopio u igru PAOK-a, koji s Olympiacosom vodi mrtvu utrku za naslov prvaka.

- U zadnje vrijeme se često izmjenjujemo na vrhu, sada smo porazom od Arisa ponovno prvo mjesto prepustili Olympiacosu, ali nakon 52 prvenstvene utakmice bez poraza i nama je morao stati taj niz. Počeo je u pretprošloj sezoni, cijelu prošlu smo bili bez poraza i sada smo izdržali 16 kola, što puno govori da smo kao momčad dobri. Nije smak svijeta, ne možeš uvijek pobjeđivati, ali nam je važno da u nedjelju budemo spremni za derbi s AEK-om. Nema spuštanja glave nakon poraza, ni velikog slavlja nakon pobjede, ovdje se svaku utakmicu ide na glavu i u svakom trenutku moraš biti spreman.

Olympiacos je glavni konkurent, iako ni AEK u nedjelju neće biti lagan suparnik.

- Olympiacos je danas puno jači nego onda kada smo s Rijekom igrali protiv njih kvalifikacije za Ligu prvaka, pa mi je i danas žao što tada nismo uspjeli napraviti još taj jedan korak i izbaciti ih. AEK s Livajom je isto kvalitetan i cilj je do play-offa uzeti što više bodova. A onda bude stvarno ubitačno, u kratkom razdoblju igraš deset jakih utakmica i ako si tu najbolji, onda si zasluženo prvak.

Osim za PAOK, sezona je odlična i za Mišića, koji je praktički godinu i pol dana od odlaska iz Rijeke čekao da dobije priliku u kontinuitetu. U lisabonskom Sportingu je nije dočekao, a nije obećavajuće počela ni epizoda u PAOK-u, u kojem se ipak prometnuo u ponajboljeg igrača.

- Dobio sam priliku i iskoristio sam je. Igram stalno, osjećam se odlično, sa svakim novim iskustvom napredujem, tako da ne mogu nego biti zadovoljan. Dugo mi je trebalo da uhvatim kontinuitet, u Sportingu sam bio bez prilike, pa ni po dolasku u PAOK nisam igrao, stvarno sam dugo čekao da nakon Rijeke ponovno uhvatim ritam utakmica, ali to strpljenje i ustrajnost u radu sada mi se vraćaju. Znao sam da moram biti spreman kada mi se otvori prostor i drago mi je što sam u tome uspio. Najbolji nogomet karijere? Pa stvarno sam zadovoljan kako igram u kvalitetnom prvenstvu kakvo ima Grčka.

Nisam se želio izgubiti

Kaže Mišić i da nije bilo nervoze i kada nije igrao, iako je i sam svjestan da je puno onih koji su otišli iz HNL-a, pa se nisu uspjeli dugo zadržati na nekoj jačoj pozornici.

- Nije bilo nervoze, ali normalno da ti nije svejedno kada na treninzima daješ sve od sebe, kada dobro radiš, a onda za vikend ne igraš. U podsvijesti je i to da puno igrača ode iz HNL-a, pa se izgubi po putu, a ja nisam želio da se to dogodi i meni. Vjerovao sam u sebe i svoje mogućnosti, puno mi je pomoglo i ono iskustvo iz Spezije prije nekoliko godina i sada sam sve to spojio u dobru sezonu.

O Mišićevim dobrim igrama puno govore i brojke, pet golova i šest asistencija kroz 17 prvenstvenih nastupa itekako je dobar učinak za veznjaka.

- Mislim da su brojke dobre, ja sam zadovoljan, ljudi u klubu su zadovoljni i želja je tako nastaviti, jer samo tako možeš doći na još neku višu razinu. Ne igram ni nešto pretjerano ofenzivno, uvijek svoju poziciju u veznom redu, ali nogomet u jačim ligama je takav da moraš sudjelovati u svim fazama igre. Reprezentacija? Glupo mi je govoriti o tome, ja sam zadovoljan kako igram i znam da su samo dobre igre put kojim se jednog dana može doći u reprezentaciju - zaključio je Josip Mišić.

Linker
20. travanj 2024 14:16