Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 1 - France v Netherlands - Stade de France, Saint-Denis, France - September 9, 2018 France players celebrates with the World Cup trophy during a ceremony after the match REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

SLUŽBENO POTVRĐENO

DVIJE NOGOMETNE VELESILE UDRUŽENIM SNAGAMA KRENULE U BITKU ZA ORGANIZACIJU SVJETSKOG PRVENSTVA Najveća prepreka je što se bliži jubilej velikog finala

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.06.2019. u 08:00

 • Španjolska i Portugal službeno su pokrenule zajedničku kandidaturu za organiziranje Svjetskog prvenstva u nogometu 2030. godine, izvijestio je u subotu Španjolski nogometni savez.

  "Dva saveza su počela analizu zajedničke kandidature za Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Vlade dviju zemalja bit će ključna strana u njenom razvoju“, poručio je Španjolski nogometni savez preko Twittera.

  Premda se ranije spominjao i Maroko u toj zajedničkoj organizaciji, afrička zemlje neće sudjelovati.

  Iduće Svjetsko prvenstvo igrat će se u Kataru 2022. godine, a onda će domaćini 2026. godine biti SAD, Meksiko i Kanada.

                                          

   

  Španjolska i Portugal htjele su organizirati i prošlo prvenstvo, no domaćinstvo 2018. bila je dobila Rusija. Ovaj put im ne ide na ruku što će 2030. godine biti stota obljetnica od prvog Svjetskog prvenstva igranog 1930. godine kada su u finalu bili Urugvaj i Argentina.

  Upravo su se te dvije južnoameričke zemlje kandidirale te će biti veliki rival Španjolskoj i Portugalu u pokušaju dobivanja sjedišta.

   

  Iz drugih medija