Barcelona trening
 Reuters/Lee Smith
KORISTI SVAKU PRILIKU

DVOJICA IGRAČA BARCELONE ODBILA TRENIRATI, ALI SAMO JEDAN IMA 'OPRAVDANI' RAZLOG Čovjek je već dobio brdo upozorenja, ali on i dalje udara po svom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2019. 11:31

Već nekoliko dana širom Katalonije traju veliki prosvjedi zbog devetero katalonskih dužnosnika osuđeno na zatvorske kazne između 9 i 13 godina zbog organiziranja zabranjenog referenduma o nezavisnosti 2017.

Stanovnici autonomne pokrajine na sjeveroistoku Španjolske počeli su se spontano okupljati na trgovima, u Barceloni je u jednom trenutku prekinut promet na više prometnica, a studenti su izašli s predavanja. Pokušana je i blokada lokalnog aerodroma Prat gdje je došlo do policijske intervencije, zbog čega je prekinuta željeznička linija do grada.

Ovakve scene dovele su i do toga da je veliki derbi između Barcelone i Real Madrida odgođen za prosinac, a zanimljivo da će zbog protesta igrači Barcelone na sutrašnje gostovanje Eibaru krenuti autobusom.

BARCELONA, SPAIN - JULY 15: Samuel Umtiti, Antoine Griezmann and Ousmane Dembele of FC Barcelona arrive at their first training session at Ciutat Esportiva of Sant Joan Despi on July 15, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Neki igrači Barcelone odbili su trenirati jer podržavaju proteste, a to su Ousmane Dembele i Gerard Pique. Navodno će obojica propustiti trening koji je posljednji uoči odlaska prema Eibaru. Dok je za Piquea to još i razumljivo, isto se ne može reći za Dembelea koji nema baš nikakve veze s Katalonijom. Većina medija smatra kako Francuz samo koristi bilo kakvu priliku da ne bi trenirao.

Dembele je već u nekoliko navrata kasnio na trenige ili ih propuštao u cjelosti zbog cjelonoćnog igranja video igrica ili sličnih stvari, a u jednom su mu trenutku iz kluba zaprijetili da će ga staviti na transfer listu ukoliko se slično ponovni.

Ostaje vidjeti kako će u Barceloni reagirati na ovakav istup, ali jasno je kako će katalonski narod zasigurno biti oduševljen njihovim potezom.

Linker
26. travanj 2024 14:55