CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

EKSKLUZIVNO ZA SN: PRVI INTERVJU NIKOLE VLAŠIĆA NAKON ODLASKA IZ HAJDUKA 'Još uvijek nisam zaslužio poziv u reprezentaciju'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. rujan 2017. 15:36

Neki je dan Goran Vučević ispričao kako je Nikola Vlašić oduševio ljude u Evertonu nastupom u televizijskom intervjuu za klub, ni trenutka ne ostavljajući dojam impresioniranog mladog igrača koji je tek stupio na strano tlo, premda mu je to bio prvi intervju na engleskom jeziku. Englezi su imali dojam da su dobili iskusnog igrača, pravu zvijezdu koja se s lakoćom snalazi o novom okruženju i tretmanu zvijezde.

Kad razgovarate s Nikolom Vlašićem doista brzo zaboravite da još nije napunio ni 20 godina. Opušten je, izravan i jasan, ne skriva samopouzdanje i vjeru u ono što radi i govori. Everton je u njemu dobio kompletnu osobu, sjajnog igrača, odgojenog i pametnog mladića s kojim se može ponositi obitelj, Hajduk i kompletan hrvatski nogomet.

Nikola, jeste li ponosni zbog transfera u Everton?

- Naravno da jesam, sve te godine rada napokon su došle na naplatu. Ponosan sam zbog sebe i svoje obitelji, zbog činjenice da sam uspio unatoč tome što je bilo puno onih koji nisu u meni vidjeli igrača za veliku ligu i velike klubove. Ne mislim da sam ikome išta trebao dokazivati i to me nikada nije posebno zanimalo, jer želio sam se dokazati najviše sebi. Potpisom za Everton nešto sam dokazao, iako se nadam da je i to tek prvi korak u nekoj novoj karijeri.

Jeste li već nakon prve utakmice s Evertonom u Liverpoolu pomislili kako bi mogli igrati u Premiershipu?

- To je bila samo jedna utakmica, ona uvijek može biti varljiva, ali prošla mi je kroz glavu ta misao. Znao sam da sam odigrao dobru utakmicu, a i sportski direktor Branco mi je odmah rekao da ću nakon takve igre teško ostati na Poljudu. I prije sam imao visoko mišljenje o svojim mogućnostima, a ta mi je utakmica nekako bila materijalni dokaz da je tako.

Igrači Evertona su me pohvalili

Jesu li vam nešto dobacili igrači Evertona nakon vaših utakmica, posebno oni koji su vas čuvali?

- Nakon uzvratne utakmice na Poljudu prišli su mi neki od njih, rekli da samo tako nastavim igrati i da me čeka odlična karijera. Godilo mi je to, lijepo je kad te hvale suparnički igrači.

Još uvijek nisam zaslužio poziv u reprezentaciju

Mislite da ste igrama koje ste pokazivali ovog ljeta zaslužili biti u reprezentaciji?

- Nisam se nadao pozivu, jer dobro vidim kakvi su to igrači, posebno na pozicijama koje ja preferiram. Oni su igračine, imaju iskustvo, igraju u jakim ligama. Realno, po svim su parametrima ispred mene. Mlada reprezentacija je za sada moj realni domet, u njoj se osjećam super i mislim da imamo jako dobru generaciju.

Vidite li se na popisu putnika za Rusiju, jasno ako odemo na SP?

- Uspijem li se izboriti za minutažu u Evertonu, onda bih se počeo nadati...

OSTATAK VELIKOG INTERVJUA ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 15:49