Vladimir Dugandzic / CROPIX
BIO JE ENCIKLOPEDIJA ZNANJA

EMOTIVAN OPROŠTAJ ZORANA VULIĆA OD LEGENDARNOG ŠPACE 'Moram to reći u ovom tužnom trenutku, osjećam kao da ga nismo dovoljno cijenili...'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. prosinac 2018. 18:41

I dalje pristižu brojne reakcije na smrt legendarnog trenera Stanka Poklepovića koji nas je napustio na Badnjak u 81. godini života, a jedna u nizu je i ona Zorana Vulića.

Vulić, poput Poklepovića u nekoliko mandata trener Hajduka, šjor Špacu pamti još iz igračkih dana, piše Slobodna Dalmacija.

- Bio je enciklopedija znanja baluna, ali otvorena knjiga iz koje smo slobodno crpili sve što nam treba pomoći. Moram to reći u ovom tužnom trenutku, osjećam kao da ga nismo dovoljno cijenili... Mi sve olako potcjenjujemo... Ma jesmo, znali smo da šjor Špaco vrijedi, ali on je zasluživao još veće počasti i doživotnu savjetničku ulogu u Hajduku - smatra Vulić.

Split, 230517.
Stanko Poklepovic Spaco, nogometni trener i prvi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije pozira u svom stanu u Splitu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Donedavno je Vulić bio trener prve momčadi Hajduka i razmišljao je da Poklepoviću ponudi savjetničku ulogu u klubu, unatoč poodmaklim godinama. Ipak, Poklepović je bio narušena zdravlja, a ni Vulić spletom okolnosti nije duže potrajao u Poljudu:

- Ostale su mnoge uspomene, da počnem pričati mogao bih cijeli dan. Najviše me se uvijek dojmilo što je sve svoje spoznaje o balunu rado dijelio s nama, tada mladim trenerima. I uvijek si imao što naučiti...

Poklepović je svojedobno, osamdesetih godina, baš ofenzivca Vulića promovirao u zadnjeg igrača obrane, što je u ta doba bio baš revolucionaran potez nogometnog vizionara.

Linker
24. travanj 2024 20:44