Christopher Furlong/Getty Images) / Getty Images
STRAVA NA NOGOMETNIM TERENIMA

ENGLESKA U ŠOKU 'Moj je život bio uništen do 43. godine života, no zamislite koliko ih je još takvih kao ja? Mi ovdje govorimo o stotinama djece'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2018. 09:16

Bivši nogometni trener Barry Bennell priznao je kako je u razdoblju dok je radio u klubu Crewe Alexandra zlostavljao sedmoricu dječaka, pišu engleski mediji.

Sve je počelo kada je Andy Woodward, bivši nogometaš engleskih niželigaša, iznio svoja grozna iskustva.

"Moj je život bio uništen do 43. godine života, no zamislite koliko ih je još takvih kao ja? Mi ovdje govorimo o stotinama djece koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar nogometnog svijeta. Želio bih dati snagu ljudima. Ja sam to proživio", ispričao je Woodward.

Protiv Bennella, koji je danas 63-godišnjak, ranije je podignuto čak 55 optužnica, od čega su 42 bile za seksualno uznemiravanje, 11 ih je bilo za silovanje, a dvije za pokušaj silovanja dječaka u dobi između 8 i 15 godina.

Bennell je 1998. optužen i osuđen na devet godina zatvora, da bi nakon odsluživanja kazne, u studenom 2016. ponovno završio u zatvoru zbog novih optužnica.

Jedno vrijeme u svojoj karijeri radio je i u Manchester Cityju, a kao igrač u mlađim je kategorijama nosio dres Chelseaja. Novo suđenje za ova priznanja trebalo bi početi uskoro.

Linker
19. travanj 2024 23:51