26 Jan 2002: Hakan Sukur of Parma celebrates after scoring during the Serie A 20th Round League match played between Parma and Bologna at the Ennio Tardini stadium, Parma Italy. DIGITAL IMAGE. Mandatory Credit: Grazia Neri/ALLSPORT
Grazia Neri Getty Images

SKRASIO SE U SAD-U

FILMSKA PRIČA NEKADAŠNJE ZVIJEZDE SVJETSKOG NOGOMETA Po završetku karijere morao napustiti domovinu, a sada radi kao vozač taksija i prodaje knjige

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.01.2020. u 11:15

 • Nekadašnja zvijezda turskog nogometa Hakan Sukur, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

  "Filmsku priču" turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Sukura pronašao u Washingtonu.

  ""Preselio sam se u SAD i isprva vodio lokal u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige", kazao je Hakan Sukur, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji. Karijeru je napravio u Galatasarayu i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa zabio čak 51 gol,bio je najplaćeniji turski nogometaš,  a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn.

  Nakon prestanka karijere Sukur se počeo baviti politikom, ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu.

  "Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili", kazao je Sukur.

  Iz drugih medija