Tonci Plazibat / CROPIX
'RUSIJA NAŠIH SNOVA'

FOTO: DALIĆ I NJEGOV HIT U DUBROVNIKU PRIVUKLI GOTOVO TISUĆU ZNATIŽELJNIKA 'Knjiga je posveta igračima i zahvala navijačima'

U Dubrovniku predstavljena knjiga Zlatka Dalića “Rusija naših snova”. Hrvatski san postao je stvarnost
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 03. travanj 2019. 00:01

“Rusija naših snova” perom zabilježena povijest osvajanja drugog mjesta hrvatske reprezentacije na SP u Rusiji privukla je gotovo 1.000 prijatelja sporta, nogometa, ali očito i dobre knjige u hotel Rixos Libertas, gdje je izbornik Zlatko Dalić emotivno iz srca i glave pričao o događanjima prije, tijekom i poslije veličanstvenog uspjeha naše nogometne reprezentacije u Rusiji. Kao i sve dosadašnje promocije, ova dubrovačka bila je deveta, obilovala je uspomenama, emocijama i čestim pljeskom i za Dalića, ali i za drage goste.

Uz Zlatka Dalića u Dubrovniku su bili nenadmašni showman, izbornik sa SP-a u Francuskoj 1998. Miroslav Ćiro Blažević, komentator izuzetnog pamćenja i lijepih riječi Anton Samovojska, glavni urednik Sportskih novosti, izdavača Dalićeve knjige, Mario Zorko, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, te Lukša Jakobušić, predsjednik VK Jug CO iz njegovih najsvjetlijih trofejnih dana 2016. Skup koji je sve napravio izuzetno sretnima i zadovoljnima u Dubrovniku je organizirala Matica hrvatska Dubrovnik, u čemu je najzaslužnija predsjednica Slavica Stojan.

- Svi skupa koji smo bili u Rusiji, koji smo svaki na svoj način igrali na SP-u, ponosni smo na taj rezultat, na način kako je nogometna reprezentacija, ta velika i brojna obitelj u Rusiji predstavljala Hrvatsku. Ponosni smo i na knjigu jer ona je svjedočanstvo od dana kada sam postao izbornik, zaključno s dočekom u Zagrebu. Knjiga je, mislim, donijela uspješnu zahvalu igračima bez kojih ovaj rezultat ne bi bio moguć, ali ona je i posveta svim našim navijačima koji su nas pratili u Rusiji, koji su s nama bili u Hrvatskoj i koji su s reprezentacijom bili diljem svijeta - između ostalog govorio je Zlatko Dalić, svako malo prekidan pljeskom.

Dubrovnik, 020419.
Hotel Rixos Libertas
Promocija knjige Rusija nasih snova Zlatka Dalica.
Na fotografiji: knjiga
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX

​Miroslav Ćiro Blažević na svoj način opisivao je te dane, hvaleći svoga “sina”, u kojega beskrajno vjeruje i od kojega očekuje da će Hrvatsku odvesti od naslova prvaka Europe 2020. godine. Na svoj poseban, izuzetno plastičan način s puno epiteta i komplimenata o Daliću, reprezentaciji i Hrvatskoj koji su Hrvatsku učinili najsretnijom zemljom na svijetu govorio je i Antun Samovojska. Opet pun nevjerojatnih podataka i još nevjerojatnih brojaka. Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, ohrabrio je Dubrovčane najavljujući bolje infrastrukturne dane i u Dubrovniku i u Hrvatskoj, što je već vidljivo po nekoliko europski uređenih novih travnjaka.

U nogometnom društvu bio je i najuspješniji predsjednik Vaterpolo kuba Jug CO Lukša Jakobušić, koji je pričao o putu dubrovačkog ponosa 2016. do pet naslova u pet natjecanja. Sama priča i podsjećanje bili su za Zlatka Dalića puno lakši od dubrovačke promocije, jer uslijedilo je višesatno potpisivanje prodajnih knjiga. Dalić je u Dubrovnik stigao s luksuznim izdanjem knjige na najkvalitetnijem papiru u velikom formatu s puno vrhunskih fotografija, koja se prodavala i razgrabila za 100 kuna. Jedan jedni uvjet Zlatka Dalića tijekom pisanja knjige Rusija naših snova bilo je da sva zarada od prodanih knjiga ide u humanitarne svrhe, točnije Zakladi Vatreno srce za pomoć potrebitoj djeci. Do Dubrovnika knjiga je doživjela peto izdanje i prodana je u 23.000 primjeraka.

Linker
21. travanj 2024 02:08