Screenshot: Instagram
STRAVIČNI POŽAR U PARIZU

FOTO: 'KAKVA STRAŠNA VIJEST - VATRA U JEDINSTVENOM MJESTU KAO ŠTO JE OVO' Rakitić i Perišić potreseni slikama crkve Notre Dame u plamenu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2019. 10:35

Požar u pariškoj katedrali Notre Dame stavljen je pod kontrolu u utorak oko tri sata ujutro, u noći na utorak, nakon osam sati vatrene stihije, objavili su pariški vatrogasci.

Vatra, koja je buknula u ponedjeljak u ranim večernjim satima, brzo se razbuktala te je prvo izgorio toranj, koji se potom srušio, a ubrzo i cijeli krov najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe.

Vatrogasci su uspjeli spriječiti rušenje glavnog zvonika te pokušali spasiti vjerske relikvije i neprocjenjiva umjetnička djela, no slike vatrene stihije šokirale su svijet i izazvale brojne reakcije poznatih i slavnih osoba.

Nakon sinoćnjeg remija između Leganesa i Reala (1:1) javio se legendarni francuski trener Zinedine Zidane, a na svojim su Instagram profilima znakovitim fotografijama ovu kulturnu tragediju komentirala i dva hrvatska reprezentativca - Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

"Kakva strašna vijest, vatra u jedinstvenom mjestu kao što je ovo", napisao je Raketa, dok je Perišić stavio fotografiju zagrljene crkve Notre Dame i suza koje padaju.

Screenshot: Instagram

Linker
25. travanj 2024 09:25