Screenshot: Instagram

STRAVIČNI POŽAR U PARIZU

FOTO: 'KAKVA STRAŠNA VIJEST - VATRA U JEDINSTVENOM MJESTU KAO ŠTO JE OVO' Rakitić i Perišić potreseni slikama crkve Notre Dame u plamenu

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 16.04.2019. u 08:35

 • Požar u pariškoj katedrali Notre Dame stavljen je pod kontrolu u utorak oko tri sata ujutro, u noći na utorak, nakon osam sati vatrene stihije, objavili su pariški vatrogasci.

  Vatra, koja je buknula u ponedjeljak u ranim večernjim satima, brzo se razbuktala te je prvo izgorio toranj, koji se potom srušio, a ubrzo i cijeli krov najposjećenijeg povijesnog spomenika Europe.

  Vatrogasci su uspjeli spriječiti rušenje glavnog zvonika te pokušali spasiti vjerske relikvije i neprocjenjiva umjetnička djela, no slike vatrene stihije šokirale su svijet i izazvale brojne reakcije poznatih i slavnih osoba.

  Nakon sinoćnjeg remija između Leganesa i Reala (1:1) javio se legendarni francuski trener Zinedine Zidane, a na svojim su Instagram profilima znakovitim fotografijama ovu kulturnu tragediju komentirala i dva hrvatska reprezentativca - Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

   

  "Kakva strašna vijest, vatra u jedinstvenom mjestu kao što je ovo", napisao je Raketa, dok je Perišić stavio fotografiju zagrljene crkve Notre Dame i suza koje padaju.

  Screenshot: Instagram
   

  Iz drugih medija