SVEČANO OTVORENJE

FOTO: 'OVO JE KAPITALAN OBJEKT KAKVOG NEMA NIGDJE U HRVATSKOJ!' POGLEDAJTE NOVOOTVORENU KUĆU NOGOMETA 'Bit će u funkciji svih'

SVEČANOST U Osijeku je danas svečano otvorena Kuća nogometa: Kapitalan objekt kakvog još nema u Hrvatskoj
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. prosinac 2019. 20:54

Molitvom iz Evanđelja po Luki, uz "Mir kući ovoj...", župnik župne crkve iz Antunovca, mjesta bliskog Osijeku, velečasni Andrija Vrbanić obratio se nazočnima prigodom posvete Kuće nogometa koja je danas svečano otvorena u gradu na Dravi. Brojnim uzvanicima prigodnim se riječima obratio predsjednik Županijskog nogometnog saveza osječko-baranjskog Ante Vučemilović-Šimunović i u sažetom govoru ispričao kako se pojavila ideja i tekla izgradnja ovog vrijednog objekta površine 660 četvornih metara s funkcionalnim prostorijama za rad i održavanje sastanaka.

Današnjem su otvorenju, između ostalih, nazočili izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, članovi IO Ante Kulušić, Nenad Črnko, Tomislav Svetina i Davor Ivić, savjetnik u HNS-u Zorislav Srebrić, a zapazili smo i Miroslava Markovića, Damira Vrbanovića, Nevena Šprajcera, Zorana Cvrka, Branka Kaptalana, članove Radne zajednice HNS-a i brojne druge goste iz nogometnih klubova širom Slavonije i Baranje.

A uz domaćine ŽNS-a Slavonije i Baranje i NS Osijek, među uzvanicima su bili i dožupan osječko-baranjski Petar Lagator te predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega.

- Ovo je kapitalan objekt kakvoga, s ponosom mogu istaknuti, nema nigdje u Hrvatskoj. Bit će u funkciji svih sekcija našeg nogometnog županijskog saveza,a u jednom će njegovu dijelu, na gornjoj etaži, biti prostor koji ćemo komercijalizirati davanjem u najam i time namaknuti sredstva za samofinanciranje, održavanje ove doista lijepe Kuće nogometa - kazao je prigodom otvorenja Vučemilović-Šimunović.

Blagdan svetog Nikole ove 2019. godine tako će biti upisan u povijest nogometa Slavonije i Baranje, jer nogometu ovih prostora ravnice na dar je stigla Kuća nogometa.

Presijecanje vrpce, čime je Kuća stavljena u upotrebu, ovaj put povjereno je najmlađima, skupini dječaka i djevojčica iz amaterskih nogometnih klubova koji djeluju u sastavu ŽNS-a osječko baranjskog. Ukupna je investicija vrijedna oko 6 milijuna kuna, a financirana je sredstvima ŽNS osječko-baranjskog i Grada Osijeka, te uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza.

Linker
19. travanj 2024 14:03