Matija Djanjesic / CROPIX
UVERTIRA U NOVU SEZONU

FOTO: RIJEČANI BEZ PRAVE IGRE LAKO DO POBJEDE PROTIV SLOVENACA, BIŠĆAN MOŽE BITI ZADOVOLJAN Osječani remizirali u susretu koji nije ni bio u planu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. lipanj 2019. 00:22

RIJEKA - CELJE 2:1 (Acosty 11', Vuk 83' / Štraus 58')

RIJEKA (1. pol.): Sluga, Tomečak, Župarić, Punčec, Štefulj, Capan, Halilović, Kvržić, Gorgon, Acosty, Čolak (2. pol.: Prskalo, Raspopović, H. Smolčić, Velkovski, Pavelić, Liber, Lepinjica, Turčin, Bušnja, Vuk, Babić)

CELJE: Jurhar, Stojinović, Cvek, Štraus, Pišek, Lotrič, Novak, Brecl, Vizinger, Zaletel, Vidmajer (2. pol.: Rozman, Vidmar, Travner, Pungaršek, Kerin, Štusej, Ibišević, Flis, Benedičić, Štraus, Zorko)

Nije bio nogomet za pamćenje, gosti iz Celja djelovali su svježije u prvih 60-ak minuta (igralo se 4x30 minuta) dok je udarna momčad Rijeke bila na travnjaku, ali susret je poslužio svrsi uoči središnjeg dijela priprema u Kranjskoj Gori. Celje je imalo više od igre, puno lakše izlazilo pred Slugu, ali bez nekih konkretnijih prilika, pa je Rijeka povela nakon jedne polukontre i sjajnog prodora Acostyja koji je prošao kroz dva braniča Celja i lako poentirao - 1:0.

I bilo je to manje više sve do same završnice prvih 60 minuta jer se izjednačujući pogodak dogodio nakon jedne slabe reakcije Sluge (prije toga je zaustavio dva zicera) i Štefulja poslije koje je Štraus lako pogodio praznu mrežu - 1:1.

Kada su dva trenera promijenili svaki svoju momčad ritam su digli Riječani, preko agilnog Turčina pokušavali stvarati višak, trudio se na premijeri i Babić, Lepinjica ponovo istaknuo s pregršt oduzetih lopti i nekoliko sjajnih proigravanja, Vuk je lijepo zabio nakon prodora po lijevoj strani (2:1.). Ipak, pravo lice Rijeke tek se očekuje po povratku iz Kranjske Gore...

OSIJEK - SEPSI OSK 1:1

STRIJELCI: 1:0 - Marić (39), 1:1 - Dumiter (62)

OSIJEK Druga pripremna utakmica u Austriji

Nije jučer utakmica bila u planu. Ali šestoplasirana momčad prve lige Rumunjske ostala je bez protivnika pa su iz njenih redova stigle molbe Osječanima da međusobno odmjere snage.

Za razliku od prvih dana priprema Osijeka u austrijskom Leobenu ovaj puta visoka temperatura nije bila smetnji igri. Bilo je koji stupanj ispod tridesetice. Trener naše momčadi Dino Skender u početnoj postavi prednost je ovaj puta u čuvanju mreže dao Ivušiću ispred Malenice, a najzanimljivije je da je Bočkaj igrao na poziciji lijevog braniča. I to vrlo dobro. Njegovi su prodori i ubačaji donosili dosta pomutnje u obranu Rumunja koji su se u prvih 45 minuta odredili za vrlo opreznu igru s naglaskom na obranu i strljivo čekanje na neki kontranapad. To je utakmicu odvelo u pravcu razvoja situacije da se sve važno i zanimljivo događalo na polovici igrališta gdje su bila vrata Sepsia. A na loptu u mreži čekalo se sve do 39. minute. Tada je Bočkaj izveo korner s desne strane a lopta preletjela Mancea, ne i najboljeg Osijekovog strijelca u prošlom prvenstvu Prve HNL Mirka Marića koji je pritrčao ka drugoj vratnici i iz neposredne blizine, s metar-dva zatresao mrežu ispod same grede.

Zagreb, 090416. 
Stadion Kranjceviceva
Nogometna utakmica 30. kola 1. HNL izmjedju Lokomotive Zagreb i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Mirko Maric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX
Mirko Marić

Vratnica Marića

Mogao je Marić u 52. minuti povećati prednost Bijelo-plavih. Mance je bio nesebičan u situaciji koju je mogao i sam završiti, ali poslužio je u tom trenutku Marića koji je iz blizine uzdrmao vratnicu. Šteta, bila je to prigoda koja je trebala donijeti povećanje vodstva Osijeku koji je bio apsolutno bolji., Deset minuta kasnije stigla je i kazna. Sepsi je poravnao. Fulop je opalio, Malenica odbio njegov udarac a Popescu ga nije uspio savladati. Ali jeste zato Dumiter koji je odbijanac pospremio u mrežu. Prije tog trenutka je trener Skender zamijenio čak osmoricu svojih igrača pa je očekivano i ritam igre opao.

Linker
25. travanj 2024 00:11