Screenshot (Twitter)
TRENUTAK ODLUKE

FOTO: VAR PONOVNO PODIGAO PUNO PRAŠINE Na 'Otoku' tehnologiju popljuvali i Chelsea i Tottenham, pogledajte spornu situaciju koja je presudila derbi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2019. 12:55

VAR je ponovno dospio u prvi plan, a ovoga puta podigao je puno prašine na polufinalnoj utakmici engleskog nogometnog Liga kupa.

U utorak navečer Tottenham je na Wembleyju s 1:0 svladao Chelsea, a jedini pogodak bio je djelo Harryja Kanea koji je u 26. minuti bio precizan s bijele točke. No, nakon Kaneovog 20. pogotka u sezoni podigla se velika rasprava o odluci sudaca koji su prije izvođenja najstrože kazne pregledavali VAR kako bi utvrdili je li engleski napadač bio u zaleđu u začetku akcije.

Iako pogodak najprije nije bio priznat jer je Kane bio u zaleđu, glavni sudac Michael Oliver je nakon pregledavanja snimke promijenio odluku. Problem je nastao kada su se medijima proširile snimke iz različitih kuteva koje su otkrile da je napadač Spursa možda ipak bio u nedozvoljenoj poziciji te da je Chelsea time oštećen.

"Pogledao sam snimku s naše kamere koja je bila u ravnini s Kaneom i on se nalazio u čistom zaleđu. U zaleđu su mu i glava i koljenuo. Engleski suci još uvijek ne znaju koristiti tu tehnologiju", požalio se nakon utakmice Maurizio Sarri.

Da mu nije sjeo VAR, potvrdio je i trener suparničke momčadi, Mauricio Pochettino.

"Ne sviđa mi se videotehnologija. Danas je koristila nama, ali gledao sam Svjetsko prvenstvo, pratim što se događa u La ligi i čini mi se da nitko nije sretan. Ovakve stvari ne trebaju nikome", komentirao je strateg Tottenhama.

Linker
17. travanj 2024 01:36