Vlado Kos / CROPIX CROPIX
JAKO VAŽNA POBJEDA

FOTO: VATRENI SAN NAKON 20 GODINA OPET JE ŽIV! Hrvatska je spremna zaluditi nogometni svijet i na parketu, to dokazuje uvodna pobjeda u Osijeku

Piše: Dražen LekšanObjavljeno: 29. siječanj 2020. 23:10

HRVATSKA 2

AZERBAJDŽAN 0

OSIJEK - Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 1.700. Suci: Angelo Galante 6,5 i Nicola Manzione 6,5 (oba Italija). Treći sudac: Alessandro Malfer (Italija). Delegat: Victor Beceiro (Španjolska).

STRIJELCI: 1:0 - Perić (4), 2:0 - Jelovčić (38).

HRVATSKA: Luketin 8, Jelovčić 7,5, Perić 8, Novak 7, Postružin 7, Primić, Matošević 6, Jurlina, Bajrušović 6,5, Martinac, J. Suton 6,5, Horvat 6, L. Suton 6,5. Izbornik: Mato Stanković 7,5

AZERBAJDŽAN: Huseynli 7,5, Bolinha 6,5, Eduardo 7, Vassoura 7, Cardoso 6,5, Kurdov, Shojaei 6, Chovdarov 6, Farzaliyev 6, Vilela 7,5, Baghirov, Cesar 6,5, Atayev 6, Soorghali 6. Izbornik: Joze Alessio Da Silva 7

ŽUTI KARTONI: Bajrušović (13), Perić (29), Cardoso (30), Bolinha (34)

IGRAČ UTAKMICE: Luka Perić

Na startu kvalifikacijskog turnira za plasman na Svjetsko prvenstvo hrvatska je futsal reprezentacija načinila značajan korak. Moguće i ključan u dosezanju makar drugog mjesta u skupini svladavši Azerbajdžan (naj)izravnijeg konkurenta, koji igra na pogon Brazilaca, budući da su iz te zemlje glavni igrači.

Dugo su oni i prijetili ostvariti pozitivan rezultat, ali su naši u začetku i završnici utakmice ubacili po loptu u mrežu te se domogli startnih bodova. Prva je u drugoj minuti zaprijetila naša vrsta preko Jelovčića čiji je udarac s desetak metara zaustavio azerbajdžanski vratar da bi odmah na drugoj strani Vassoura slijeva pogodio vanjski dio mreže.

Dvije minute kasnije zatresla se gostujuća mreža nakon što je iz auta slijeva Novak pred vratima pronašao Perića čiji je udarac od desne vratnice završio iza Huseynlia - 1:0.

Naši su opasno potom živjeli u šestoj i sedmoj minuti kada je Cesar zatresao gredu, a zatim mu je Luketin zaustavio obećavajući udarac. Iz okreta slijeva odmah zatim je zaprijetio Luka Suton šutiravši pokraj suprotne vratnice. U desetoj minuti Hrvati su na sličan način mogli udvostručiti prednost, ali je Jelovčićevo ubacivanje iz auta zdesna Postružin volejom poslao u Huseynlia. Tri minute kasnije Perić je umjesto gostujućeg vratara obavio posao ispred nebranjene mreže zaustavivši Postružinov pokušaj izvana. Završnica prvog dijela protekla je u pritisku Azerbajdžanaca koji su u tri navrata bili nadomak izjednačenju. U 14. minuti lijeva je vratnica zaustavila udarac Atayeva da bi naš vratar zaustavio prilično neugodne udarce Cardosa (16.) i Eduarda (19.).

Uvodne minute nastavka protekle su u nervoznoj igri i inicijativi gostiju koji su u 26. minuti preko Shojaeia mogli izjednačiti, ali čiji je udarac završio pokraj desne vratnice. Nakon toga su se štićenici izbornika Stankovića oslobodili pritiska i sljedeće dvije minute stvorili odlične prigode. Prvo je pokušaj Bajrušovića zdesna azerbajdžanski vratar obranio da bi zatim imao još bolju obranu neutraliziravši Horvatov udarac iz blizine nakon što ga je Perić idealno uposlio.

U sljedećoj, 29. minuti sjajno je reagirao i naš Luketin obranivši udarac, s nekoliko metara, Cardoso poslije asistencije Vilela. Zatim je Perić u matnu poziciju doveo Josipa Sutona, ali je Huseynli izašao pobjednikom u tome dvoboju. U 33. minuti solo-prodor je načinio Vilela i šutirao pod gredu odakle je loptu izbio Luketin. Zadnjih pet minuta Azerbajdžanci su preuzeli maksimalni rizik izvadivši vratara i pletući mrežu oko naših vrata koja u 35. minuti nije, iz povoljne pozicije, uspio pogoditi Eduardo. Tri minute zatim gostima se takva igra osvetila jer im je Jelovčić uzeo loptu i iz daleko lobom pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2:0.

Linker
23. travanj 2024 14:01