Rafael Marchante / REUTERS
ŠTRAJK U BARCELONI

FOTO, VIDEO: PIQUE 'NAPADNUT' NA TRENINGU ŠPANJOLSKE, REAGIRALA I CIVILNA GARDA 'On nije vrijedan reprezentacije. Odvratan mi je'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2017. 00:08

Vatreni doček imao je Barcelonin branič Gerard Pique na treningu španjolske nogometne reprezentacije u Las Rozasu pokraj Madrida.

Na treningu koji je bio otvoren za javnost neki su navijači otvoreno zatražili izbacivanje Barceloninog stopera iz reprezentacije.

Jedan je navijač s transparentom 'Pique van' bio posebno žestok i neugodan.

"Pique nije vrijedan španjolske reprezentacije. Ne zaslužuje ju. Natjerali su me da prekrijem transparent koji po meni nije uvredljiv. Samo kažem ono što mislim, a Pique mi je odvratan. Nije ni trebao doći", rekao je neimenovani navijač, prenosi As, koji također dodaje da je većina gledatelja na tribinama podržala njegovu reakciju uz povike: 'sloboda izražavanja'.

Španjolski dnevnik dodaje da je na kraju morala reagirati i Civilna garda i povući igrače u svlačionicu nakon samo 23 minute provedene na travnjaku.

Podsjećamo, razlog podijeljenosti španjolskih navijača oko Piquea je činjenica što se otvoreno bori za neovisnost Katalonije i proteklog je vikenda uprkos velikim neredima i općem kaosu u državi izašao na referendum.

"Ja sam Katalonac i ponosan sam zbog toga! Ako Savez to želi, napustit ću reprezentaciju Španjolske. Igranje za reprezentaciju nije nikakvo natjecanje u partiotizmu, već tamo trebaš igrati najbolje što možeš. Nismo mi Katalonci loši ljudi, samo želimo glasati. Pod Francovim režimo nije bilo pravo glasa, danas ga ima i to moramo braniti. Nisam mogao vjerovati što rade ljudima. Mislio sam da će se sve ako se već mora zauastaviti, da će se zaustaviti na miran način. Ali, svi su vidjeli što se dogodilo. Onakva reakcija policije samo je pogoršala stvari", komentirao Pique nerede i veliki kaos u državi proteklog vikenda.

U međuvremenu je FC Barcelona objavila kako se priključuje prosvjedu povodom kriznog stanja u Kataloniji i to je razlog zbog kojeg će klub sutra biti zatvoren. Preciznije, nijedna Barcelonina momčad neće u utorak trenirati u trening centru Ciutat Esportivu.

Linker
20. travanj 2024 20:34