SN
PODRŠKA SA SVIH STRANA

FOTO: ZAGREBAČKI POTRES UJEDINIO HRVATSKE SPORTAŠE U DOMOVINI I SVIJETU Pogledajte emotivne poruke koje neprestano stižu i diraju ravno u srce

Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2020. 16:10

Zagreb je jutros pogodio niz jakih potresa, a prvi i najjači dogodio se u 6.23 te je iznosio 5,3 po Richterovoj ljestvici.

Prijavljeni su brojni slučajevi štete, a jedno je dijete u kritičnome stanju.

Osim brojnih reakcija diljem svijeta, pružanja pomoći i riječi podrške, javili su se i brojni sportaši.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić preko društvenih mrežama poručio je "Bože čuvaj Hrvatsku ! Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!

Bivši napadač "Vatrenih" Mario Mandžukić oglasio se preko Instagrama s porukom "Thinking of you Zagreb. Be strong". Istu je poruku pružio i jedan od najboljih rukometaša svijeta Domagoj Duvnjak.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je uz tužne emotikone i sliku uništenog automobila napisala "Još nešto ?!

Braća Valent i Martin Sinković poručila su sugrađanima da budu jaki.

"Dva jaka potresa su pogodila naš rodni grad. Kao da COVID-19 nije bio dovoljan. Mi smo sigurno, nadamo se da ste i vi. Budite jaki," poručili su veslački velikani.

Hrvatski nogometni savez (HNS) je poručio "Zagrebe, glavu gore".

Oglasili su se i hrvatski nogometni prvoligaši Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, Gorica...

"Drži se Zagrebe," poručili su s Poljuda, dok su s Rujevice naglasili "2020. će biti godina za zaborav. Čuvaj se Zagrebe."

Podršku su pružili i košarkaši, rukometaši i brojni drugi sportaši i savezi.

U nedjelju su se oglasili sarajevski nogometni klubovi Sarajevo i Željezničar, najbolji bosansko-hercegovački košarkaš i suigrač Marija Hezonje u Portlandu Jusuf Nurkić te kapetan nogometne reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko.

"Budi jak, Zagrebe", napisao je Željezničar na svojoj Facebook stranici. "Niz zemljotresa ovog jutra pogodio je glavni grad Hrvatske. Čuvaj se Zagrebe!", objavilo je Sarajevo.

Bivši izbornik hrvatske i bosansko-hercegovačke nogometne reprezantacije Miroslav Ćiro Blažević izjavio je za portal Dnevnoga avaza kako je utučen nakon svega što je snašlo Zagreb.

"Preživjeli smo. Bitno je bilo ostati živ. Bio sam budan kada se ovo dešavalo. Ne možete to zamisliti. Grozno je bilo. Nikada se nisam osjećao bespomoćnije", rekao je potreseni Blažević.

Linker
19. travanj 2024 23:51