Screenshot: Facebook / Screenshot: Facebook
TO SE NE ZABORAVLJA

'FOTOGRAFIJA S GUARDIOLOM MENI JE SEKUNDA, A NJEMU USPOMENA ZA CIJELI ŽIVOT' Baka Slišković za SN otkrio pravu priču iza antologijske izjave

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. travanj 2020. 23:22

Malo je takvih nogometnih umjetnika kao što je Blaž Slišković. Legendarni Baka u velikom intervjuu za Sportske novosti ovoga četvrtka progovara o brojnim nogometnim temama iz svoga vremena i aktualnog trenutka, a posebno je za SN prokomentirao dvije svoje nezaboravne fotografije o kojima se i danas priča.

Podsjetili smo ga na fotografiju koju je objavio na Facebooku, onu s Gasperinijem, današnjim trenerom Atalante...

- Igrali smo skupa u Pescari, u to vrijeme bio je kapetan. Onda mi jedna stara prijateljica na to napiše post “Baka, svi su uz tebe uspješni”... Ja joj odgovorim: “Ja, nažalost, nisam”, ha-ha... Ali smo se sjetili da sam bio prvak bivše države u plivanju. Zaista jesam... Moramo se malo šaliti.

Kad se fotografirao s Pepom Guardiolom, napisao je: “Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život”.

- Tad je došao iz Barcelone u Bresciu, a ja sam iz Francuske došao u Pescaru. Tada smo igrali jedan protiv drugoga. A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estiarte, legendarni vaterpolist, tada je igrao vaterpolo za Pescaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Pescari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estiarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Guardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali.

VELIKI INTERVJU S BAKOM SLIŠKOVIĆEM ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI OD ČETVRTKA

Linker
16. travanj 2024 23:41